keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Proteesi

Nyt vasta, kun viikko sitten otin pumpuliproteesin käyttöön on alkanut päähän upota, että mulla ei todellakaan ole enää toista rintaa. Vaatteet päällä, proteesi käytössä voi näyttää melkein normaalilta, eikä kivutkaan koko ajan muistuta leikkauksesta. Siksi kai muutos tuntuu niin suurelta, kun kotona olessa otan proteesin pois, vasemmalla puolella tuntuu olevan oikein monttu. Rinta on poissa.

Kyselin hoitopaikkaa pojilleni maaliskuusta eteen päin. Tuntuu ihan utopistiselta, että muutaman kuukauden päästä palaisi töihin. Voiko sitä tosiaan toipua siinä ajassa niin paljon, että kykenee töihin, fyysisesti ja psyykkisesti.

Leikkaus haavalle on tullut yhteen kohtaan turvotusta, muistuttaa ihan sitä turvotusta minkä kasvain aiheutti rintaan. Maanantaina on omalle onkologille aika. Mielikuvituksella on vähän turhan pitkä aika vaellella. Väsyttää ja mikään ei huvita. Huomenna pitää tosissaan yrittää lähteä jouluostoksille. Ensi viikolla shoppailu on paljon vaativampaa, kun sädehoito alkaa (ehkä?) ja A tulee kotiin muorin ja vaarin hoivista. Mistähän sitä joulumieltä repisi, viime vuoden katastrofin jälkeen toivoisi mukavampaa joulua. Sain siis syöpä uutisen muutamaa päivää ennen joulua, pyhät meni itkiessä ja itkua pidätellessä, painajainen alkoi silloin. Onnellisemmasta joulusta haaveilen.

8 kommenttia:

 1. On sinulla rassukalla ollut vuosi! Syövän, hoitojen ja uuden vauvan kanssa, ja joka välissä jotain takapakkia. Eiköhän se turvotus tällä kertaa ole vain kudosnestettä. Ihan uskomattoman sitkeä olet ollut, toivotaan että maanantain lääkärikäynti toisi joulumieltäkin hiukan. Sädehoito kestää hetken vain, joten shoppaillakin ehtii - ellei sitten matkoihin mene kovasti aikaa. Voimia ja paljon parempaa mieltä!

  VastaaPoista
 2. On sulla todella ollut rankka vuosi! Monet pienen vauvan vanhemmat kokevat jo pikkuvauva-ajan vievän unet ja voimat..

  Minäkin uskon ja toivon, että turvotus on tällä kertaa vain kudosnestettä. Toivottavasti lääkärikäynnin jälkeen alkaisi joulu jo näyttää valoisammalta. Voimia ja valoa sulle!

  VastaaPoista
 3. Samaa tulin sanomaan kuin rk ja Terhi, nestettä se varmaankin on. Mulla on sitä ajoittain edelleen vaihtelevia määriä siinä haavan tietämillä. Jos turvotusta tulee paljon, nestettä poistetaan punktiolla - kuulemma on sädehoidon kannalta parempi että nestettä olisi mahdollisimman vähän.

  Mitä tulee töihinpaluuseen, kannattaa kuunnella omaa oloaan. Toisaalta työ antaa muuta ajateltavaa, mutta jos on vielä fyysisesti ja/tai henkisesti ihan romuna hoitojen jäljiltä, ainakin täällä sai aika hövelisti saikkua lisää.

  Mullakin meni viime joulu syövälle. Nyt toivon tulevasta kontrollista parempia uutisia. Ja parempaa joulua meille molemmille.

  Halauksia.

  VastaaPoista
 4. Voi hyvän tähen miten on ollut sinulla rankka vuosi. Toivottavasti saat tänä joulun paremmat fiilikset ja jos et vielä tänä joulun , niin sitten ensi vuonna.

  Töihin paluu on jännä juttu, sitä odottaa ja samalla ei haluaisi mennä. Sinulla on siinä rinnalla vielä pikkulapsirumga, joten ei kannata puolikuntoisena mennä. Minulla olisi tarkoitus mennä vuoden alusta töihin... jännittää miten menee.
  Joulumieltä sinulla ja voimia!

  VastaaPoista
 5. Pienelle joulumielelle virittäydyin jouluostoksilla. Onneksi jaksoin lähteä vaikka aamusta vähän oksetti. En tainut ihan säästyä vanhemman pojan oksennustaudilta.

  Tsempittää tsempittää! Kiitos kaikille! Intensiivisten hoitojen loppukiri alkaa siis ensi viikolla (ehkä), kun tiistaina alkaa säteet. Mikään ei ole varmaa ennen kuin se tapahtuu.

  Toivotaan kovasti, että haavan pahkura on vain turvotusta. Haavan alla on siis sen lisäksi löysää turvotusta, joka on sitä nestettä, tästä toisesta pahkurasta en ole ihan varma. Parasta toivotaan, pahinta pelätään, sillä ollaan tähänkin asti selvitty.

  VastaaPoista
 6. Adelhaidille jaksuja ja voimahalaus Turusta !!! Hyvä, että pääsit jonkinmoiseen joulumieleen jo ! Tsemppiä !
  pirtsikka

  VastaaPoista
 7. Sitä onnellisempaa joulua!!!

  Kuten toverit yllä, äänestän kudosnesteen puolesta näin pian leikkauksen jälkeen. Ja sitä sairaslomaa saa varmasti lisää, jos kokee eittei ole työkykyinen vielä keväällä. Antaa voimien palautua rauhassa, niin paremmin jaksaa sitten töissäkin.

  Sinne jouluostoille suuntaan minäkin! Jos ei lumisesta kävelykadusta, väentungoksesta ja ympärillä kajaavista jouluveisuista tule joulumieli, niin jo on kumma.

  VastaaPoista
 8. Adelhaid, mulla se neste on muodostanut hyvinkin kovia ja aristaviakin pahkuroita (sellainen on tälläkin hetkellä, mutta sinnikkäästi uskon sen todella olevan vain nestettä). Mutta hyvä että pääset ensi viikolla onkologin tapaamaan.

  VastaaPoista