perjantai 11. maaliskuuta 2011

Onkologilla

Pitkän tauon jälkeen pääsin taas omalle onkologilleni. Verikokeet suht kunnossa ja muutenkaan ei uutta huolestuttavaa ilmennyt. Selän tilannetta aletaan selvittämään ensin luuston gammakuvauksella ja sitten jos sielä vielä näkyy jotain niin tehdään tarkentavia tutkimuksia.
Toinen Her-2-täsmälääke (Tyverb) aloitetaan siis ensi viikolla. Sivuvaikutuksista puhuttiin paljon. Ripuliin ja aknetyyppiseen ihottumaan sain reseptit lääkkeisiin heti mukaan. Kolmen viikon päästä seuraava kontrolli niin katotaan millaista kivaa uusi lääke on tuonut mukanaan.

Apteekista kävin hakemassa lääkkeen ja höyläsin siis vuoden maksukaton täyteen kerta laakista. Onneksi sain peruskorvattavuuden, eihän sitä kellään kestäisi perse maksaa tota lääkettä itse.

Jatkoseurannastakin kysyin. Mammografia + uä tehdään vuosittain, muita tutkimuksia oireiden mukaan. Metastaaseja ei voi estää etsimällä niitä eri tutkimuksilla vaan nyt hoidetaan niin hyvin kuin vaan voidaan. Tämä selkeytti vähän ajattelua ja koen edelleen suurta luottamusta lääkäriini. Jotenkin tästä selvitään, täytyy vaan käydä ihan pohjilla ja sitten alkaa rakentaa uutta elämää.

Pojat on vielä aiheuttanut lisähaastetta elämään olemalla jatkuvasti kipeenä. Pienemmällä on korvakierre päällä. Huomenna mennään terkkaan ja vaaditaan lähete korvalääkärille HETI. Tälle väsyneelle äidille ei lässytetä enää yhtään. Voi miten tavallinen arki voikaan olla vaikeaa. Vinkkinä vaan kaikille, että ei kannata hankkia lapsia pienellä ikävälillä, jos meinaa sairastua syöpään tai masennukseen tai molempiin.

6 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista korvapotilaalle ja jaksuja äidille ♥

  Kiva, että tunnet suurta luottamusta lääkäriisi ja uskosi tulevaisuuteenkin alkaa palautua :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin sanottu tuo, ettei metastaaseja voi estää etsimällä niitä eri tutkimuksilla. Järkeen käypää. Voi jukra, kun pojat on kipeitä - korvakierre on tosi mälsä, aiheuttaa unettomia öitä. Toivottavasti pääsit korvalääkärille. JAKSUJA !
  pirtsikka

  VastaaPoista
 3. Onneksi selvittävät sinun selkäkpuiluja. Kumpa uusi lääke ei toisi pahoja sivuoireita.

  Eipä ole osasi tällä hetkellä helppo. Lapset kun sairastaa siihen menee koko energia, sitten on omat krempat ja kuviot päälle. Ei ihme, että meinaa nääntyä niiden alla. Meillä tyttö oli pienenä jakuvassa korvakierteessä. Sain sitten lopulta yksityiseltä korvalääkäriltä lähetteen korvien putkitukseen ja kitarisan poistoon. Elämä helpottui huomattavasti.

  Jos syöpälääkkeitä ei korvataisi, ei niitä olisi varaa syödä. Minullakin tämä femar-lääke maksaisi kolmelta kuukaudelta melkein 500 euroa. Kolme euroa on vähän siihen nähden.

  Onneksi sinulla on hyvä suhde lääkäriin, olet varmasti hyvissä käsissä. Voimia täältä!

  VastaaPoista
 4. Pidän peukkuja että gammakuvissa ei mitään ikävyyksiä löydy, hyvä että selvitellään.

  Niinhän se on että niitä metareita ei millään tutkimuksen määrällä voi ehkäistä, ainoastaan yrittää havaita mahdollisimman aikaisin... ja, tällainen positiivinen ajatus, kun nuo tutkimukset on arvioitu riittäviksi, silloin näppituntuma on varmasti se, että ne metarit eivät ole niin todennäköisiä että kaikki esim. TT-kuvan säteilyn riskit kannattaisi ottaa.

  Jaksamista, joskus tämän arjen pyörittäminen syövän ohella tuntuu kyllä ihan siltä viimeiseltä niitiltä.

  VastaaPoista
 5. Tuo sama tieto on minullekin jostain tullut, että metareiden löytymisellä ei ole kiire. No ei todellakaan, siitä on ollut helppo olla samaa mieltä. Normaalikontrollit riittää, ellei mitään erityistä tutkimisen tarvetta ilmaannu. Syöpätaustaisen oireisiin näyttää muuten perusterveydenhoitokin herkemmin tarttuvan, ainakin poissulkumielessä - jonkinlainen lohtu sekin.
  Toivottavasti siedät uutta täsmälääkettä hyvin ja hyvä että kontrolli on jo kolmen viikon kuluttua. Voi paremmin!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kirjoituksesta. Olen pelännyt vuoden verran aivan säikkynä metastaaseja ja nukkunut todella huonosti - jos ollenkaan. Toissa päivänä luin blogiasi ja lauseet: "Metastaaseja ei voi estää etsimällä niitä eri tutkimuksilla vaan nyt hoidetaan niin hyvin kuin vaan voidaan." Jokin naksahti ja tajusin, että en minä jatkuvalla metastaasien etsimisellä saavuta mitään muuta kuin pahaa ja ahdistunutta oloa. Nyt olen nukkunut pari rauhaisaa yötä - kiitos blogisi.

  Tsemppiä oloosi. Toivotaan, että pojatkin paranevat pian ja saatte nauttia keväästä ja pian jo kesästä!

  VastaaPoista