perjantai 18. marraskuuta 2011

Herkkuu, Herkkuu

Ei lopu Herceptin eikä Tyverb. Luultavasti jatketaan näillä vielä vuoden. Joulukuussa on tulossa jotain raporttia käynnissä olevasta tutkimuksesta onko 2 vuotta Herkkua+Tyverbiä parempi kuin 1 vuotta. Muutenkin Onkologi kuulosti siltä, että suosittelee mulle sitä kahta vuotta. Eihän näistä lääkkeistä mitään kovia haittavaikutuksia tule, mutta sen verran kuitenkin, että toivoin niiden jo loppuvan.

Herceptin hoito annettiin tänään ja sain 3 kk eteenpäin aikoja tiputuksiin. Lääkärin kontrolli on sitten 12 viikon päästä ja silloin varmistuu lääkitysten kohtalo. Tipan laitto oli tänään jotenkin erityisen vaikeaa ja ajatukset portista heräsi uudelleen, ainakin jos hoidot jatkuu vielä vuoden. Eihän sitä toista kertaa voi olla niin huono tuuri, vai voiko...

Vähän on ollut alavireinen fiilis tänään. Kai mä niin odotin, että hoidot loppuis, että mä voisin ajatella olevani "terve". Nyt mä olen edelleen syöpäpotilas ja siitä tulee muistutus vähintään 3 viikon välein.

Onneksi elämä muuten menee eteenpäin. Käyn töissä, lapset kasvaa, joulu tulee, vuosi vaihtuu. Syöpäelämä jatkuu tavallisen arjen rinnalla, vasta myöhemmin voin jättää sen taakse. Tärkeintä on, että elämä jatkuu.

4 kommenttia:

 1. No voi p****e! Ja niinkun täälläkin jo odotin, että sinun ei tarvitsisi jatkaa enää. Se ei pettymystä paljon lievitä, että parempi varman päälle ja muuta höpinää. Höh.
  Mutta pakko sitten jatkaa vaan, paha se on syöpälääkärille mennä vastaankaan väittämään. Voimia siis. Jospa työ ja muu kiire saisi ajatukset kuitenkin välillä pois taudista.
  Hyvää pikkujoulua! :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä se portti vois olla hyvä vaihtoehto. Multa on tiputeltu näytteitä vieläkin avoneulan kanssa, kun noi suonet ei ole kauhean hyvin palautunu. Tosin porttia ei ole käytetty kuin vaan ja ainoastaan Herkkuun - mutta aika monelta ronkinnalta se on silti säästänyt.

  Pikkujouluun..

  VastaaPoista
 3. Puolensa ja puolensa Rk, parempi kuitenkin ottaa varman päälle.

  VastaaPoista
 4. Kuten sanoit, tärkeintä on, että elämä jatkuu. Otetaan se pakollinen syöpäelämä ihan pienenä sivujuonteena niin kauan kuin vaan mahis ja sitä normia elämää koitetaan elää sitten "sata lasissa". Hyvä, että olet aloittanut kuntoilun. Siitä tulee selkeesti parempi fiilis. Meikkä yrittää päästä viimeisistä flunssakolotuksista eroon ja pirun polvikin on välillä tosi kipee (varsinkin levossa), mutta kuten jo esi-isät aikoinaan "yrittänyttä ei laiteta" (en kyllä tiedä mihkä ei laiteta). Hyvää alkanutta viikkoa ja kiitos viimeisestä. Kyllä oli mukava taas nähdä ja jutella ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista