torstai 29. maaliskuuta 2012

Usko tulevaisuuteen palautettu

Aivan uskomatonta miten yksi lääkärin vastaanottokäynti voi vaikuttaa mielialaan niin positiivisesti. Mun onkologi Minna Tanner on varmasti maailman paras lääkäri! Niin suurella ammattitaidolla, yli oman erikoisalansa hän on paneutunut mun ongelmiin. Kuumeilun syynä ei siis ainakaan ole syöpä, tänään varmistui luuydintutkimuksista, että sielläkään ei ole muuta vikaa kuin liian vähän rautaa. Nyt epäilyksen alla on kilpirauhanen, tarkemmin siis subakuuttityreoidiitti. Verikokeet otettiin heti ja myöhemmin katsotaan kilpirauhasen ultraääni ja ohutneulanäyte. Kortisoni aloitettiin heti hoidoksi, Thyroxiinihan jo siis menee. Alaselän kipujen ja jäykkyyden takia tarkistetaan vielä HLA-B27 selkärankareuman poissulkemiseksi ja reumalääkärille lähti lähete.

Herceptin hoidon kohtalosta keskusteltiin uudestaan ja mun suuren huolen ja ahdistuksen sekä niin epätavallisen tautihistorian takia jatketaan Herkkua vielä puoli vuotta. Lisäksi laitetaan lähete plastiikkakirurgille. Siis vihdoinkin on tullut se aika, kun voidaan alkaa miettimään rekonstruktiota! Ihanaa, että asiat tuntuu vihdoinkin edistyvän. Rekonstruktiota odotan innolla, varsinkin kun tällä viikolla hain uutta proteesia ja sen kanssa saatiin tyytyä huonompaan vaihtoehtoon, kun oikeaa muotoa ja kokoa ei löydy. Sain siis kontaktimallin rinnan ja yhden päivän käyttökokemuksella tykkään, kun ei ole rinnuksissa ylimääräistä roikkumista ja heilumista.

Hyvä lääkäri, parempi mieli! Kyllä nyt taas jaksaa sietää väsymystä ja kipuja, kun ei ole syöpää ja mahdollisesti kaikkien näiden oireiden taustalla on joku ihan oikea ja hoidettavissa oleva sairaus.

9 kommenttia:

 1. Ihana että olet saanut "hyviä tuloksia" - ainahan eri taudit on pahasta, mutta pienimmän pahan akselilla mennään!

  Hyvä lääkäri on painonsa arvosta kultaa <3 Oma tissikirurgini oli kans oikea kultamuru, ainoa joka niistä laumoittain parveilevista lääkäreistä pysähtyi kunnolla kuutelemaan ja puhumaan.

  Iloa ja valoa kevääseen <3

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuulostaa ja Uskolle pitkää elämää! :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos Vinkeän Äiti ja RK!
  Usko on vielä haurasta, mutta päästään taas vähän eteenpäin.

  VastaaPoista
 4. Ihmisyyttä- suuri määrä inhimillisyyttä. Ihanan ihmisen kohtasit. Kunpa kaikki lääkärit olisivat tuon kaltaisia.

  VastaaPoista
 5. Hei, olen näitä sun postauksias jo pidempään lueskellut aina vähän pelonsekaisin aatoksin, nyt tuli niiin huojentunu olo sun puolestas. Se, että joku tekee sen mitä odotetaan ja viel paljon yli, on joskus hengenpelastusmitalin arvoista (mulla eri yhteydessä, mut ajatus on sama). Merja

  VastaaPoista
 6. Hienoa! Itselläni on myös selkarankareuma jossain muodossa ja minulla se piti/pitää pahemmassa vaiheessa lämpöilyä yllä, joten sekin saattaa olla mahdollinen. Sen kanssa kyllä elää, tällä hetkellä itse ilman lääkitystä liikunnan voimin.

  Hyvää oloa jatkossakin!

  T. Päivi

  VastaaPoista
 7. hieno homma ade - tosi great
  näillä eväillä kohti uusia seikkailuja ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 8. Onneksi sulla on tämä ihana onkologisi Minna :) Ja onneksi se huonoin vaihtoehto on poissuljettu. Näin siis uskoisin..? Ihan tarpeeksi rankkaa on näilläkin..

  Iloa ja valoa ♥

  VastaaPoista
 9. Ihania uutisia, Hyvää kevättä:)

  VastaaPoista