perjantai 17. tammikuuta 2014

Hengenahdistus

Reilu viikko sitten huomasin,että hengittäminen on vähän raskasta. Pikku hiljaa hengenahdistus paheni ja tämän viikon keskiviikkona pienen kävelylenkin jälkeen tuli tunne, että ei enää saa henkeä ollenkaan. Ensiavun kautta osastolle ja sain happiviikset helpottamaan oloa. Ensiavussa katsottiin keuhkokuva, jossa näkyi keuhkoissa jotain tiivistymää ja nyt molemmilla puolilla nestettä. Pahinta eli syöpää kerkesin jo pelätä, mutta onneksi tarkemmassa CT-kuvassa selvisi, että syöpää ei ole nähtävissä, pelkästään nestettä. Nesteen arvellaan johtuvan Taxotere-sytostaatista. Muistelinkin, että jo ensimmäisellä kierroksella todettiin Taxoteren jälkeen pieni määrä nestettä keuhkoissa. Tällä kertaa keuhkot oli jo valmiiksi vähän huonona niin nestettä kertyi enemmän  ja hengenahdistus tuntui voimakkaammin. Vasemmalta yritettiin punktiolla poistaa nestettä, kun pysyvällä dreenillä ei kaikki tyhjenny, mutta neste oli niin lokeroitunutta, että tyhjentäminen ei onnistunut.

Nyt ajetaan nesteitä pois keuhkoista nesteenpoistolääkkeellä ja kortisonilla. Tänään aamusta varmistettiin valtimoverinäytteellä, että veren happipitoisuus ei ole liian vähäinen, onneksi määrä oli normaali. Sain myös suunnitellun hoidon Herceptiiniä ja pertutsumabia ja sytostaatti jätettiin siis aiemman suunnitelman mukaan pois. Lisäksi aloitettiin Xgeva luustolääke ja hormonilääkitys. Hoitojen jälkeen pääsin kotiin.

Nyt täytyy olla vaan hissukseen ja odottaa, että keuhkojen nesteily helpottaa. Aikamoista vuoristorataa oli muutaman päivän, suuresta syövän riehaantumisen pelosta suureen helpotukseen. Tämä tauti pitää koko ajan varpaisillaan. Toivotaan nyt, että tästä lähtee vointi helpottamaan.

5 kommenttia:

 1. Onneksi ei pahempaa. Mua harmittaa sun puolesta, kun sulla tuntuu harmia riittävän. Itselläkään ei täällä niin huiput olot ja fiilikset ole, mutta mä oon sinkkuihminen - sulle toivoisin perheellisenä parempia vointeja. Voimia ja mukavaa viikonloppua sinne kuitenkin!
  Nyytiäinen

  VastaaPoista
 2. Onneksi ei ollut kyse syövästä, vaikka näitä muitakin on sulle tullut enemmän kuin tarpeeksi jo. Toivottavasti nyt alkaa olo vihdoin kohenemaan.

  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla, että olikin lääkkeestä johtuvaa. Itselleni ko lääke ilmeisimmin vaikutti samoin, lisäksi tuli keuhkokuume ja ei ku teholle. Siinä meni 2 viikkoa osastolla. Mutta kyllä me taistellaan ja ollaan vahvempia kuin uskommekaan.

  Voi hyvin!

  Terkuin piipii

  VastaaPoista
 4. Voi piipii, on sullakin ollut rankka reissu. Voin hyvin kuvitella, että jos tässä vielä joku tulehdus iskisi keuhkoihin niin olisi aika tiukka tilanne. Jaksamista sulle hoitoihin!

  VastaaPoista
 5. Heips, kiitos!

  Nyt voin onneksi hyvin ja jaksan puuhastellakin ja harrastaa. Joten iloinen jokaisesta hyvästä hetkestä. Ei muuta kuin nenät kohti kevättä :)

  Voi hyvin,
  Terkuin piipii

  VastaaPoista