maanantai 1. kesäkuuta 2015

Muutoksia, muutoksia

Viime tekstin jälkeen on taas myllertänyt taudin suhteen. Sairastuin keuhkokuumeeseen ja jouduin osastolle. Molempien keuhkojen nesteilyn takia thorax-kirurgit tekivät taas keuhkopussin tähystyksen. Tuloksena siitä, vasemmalta poistettiin dreeni kokonaan, koska keuhkopussi oli arpeutunut kiinni eikä nestettä enää juurikaan ollut, joten odotettu tilanne. Oikealle laitettiin uutena pleurX-dreeni runsaan nesteilyn takia.
Keuhkokuume oli sitkeää mallia. Olin osastolla noin puolitoista viikkoa ja antibioottia jatkettiin siitä kaksi viikkoa. Nyt vihdoin CRP alkaa olemaan melkein normaali.
Kontrolli CT:ssä todettiin, että vasemmalla keuhkoissa on ehkä ruttaantuneen keuhkon piilossa jokin möntti.
Sitten tehtiin taas nopea muutos lääkitykseen. Xeloda lopetettiin ja aloitettiin tilalle Tyverb Her2-täsmälääke. Viime viikolla kerettiin kuvata jo uusi CT, jonka perusteella imusolmukkeet oli kadonneet vatsan alueelta ja muualtakin, mutta keuhoissa vasemmalla edelleen epäily tuumorista. Uutta lääkettä en kerennyt ennen uutta kuvaa syödä kuin muutaman päivän, joten sen tehosta ei vielä osata sanoa mitään. Heinäkuussa on uusi kontrollikuvaus.
Oikea keuhko nesteilee edelleen ja sitä päivittäin tyhjennän kotona. Kunto ei ole kovin kummoinen. Pieniä matkoja jaksan kävellä eikä pienet lenkit henkeä ahdista.
Kovaa myllerrystä on ollut, mutta taas pitää toivo suunnata uuteen lääkkeeseen.

13 kommenttia:

 1. Kylläpä sinua on taas koeteltu. Mietin tässä pari päivää sitten, mitä sinulle kuuluu, ja nyt sitten sain vastauksen. Hienoa on, että imusolmukkeet ovat kadonneet, keuhkojen tilanne ei kuulosta yhtään mukavalta. Toivottavasti kuvasta paljastuisi jotain ihan muuta kuin syöpää.

  Tyverbiin uskotaan, sen täytyy toimia! Voimia ja toivottavasti pian lämpenevää kesää! <3

  VastaaPoista
 2. Voi sinua ja keuhkoparkojasi :( Mitään tolkullista en osaa sanoa, mutta harmittaa todella paljon että kärsimyksilläsi (viittaan oikealla olevaan listaan) ei tunnu olevan mitään kohtuutta eikä rajaa. Ihmeellisesti olet kaiken kestänyt ja jaksanut. Sitä samaa jaksamista toivon edelleen, mutta oireittesi lievittymistä ennen kaikkea. Hugs ♥

  VastaaPoista
 3. Voimia ja jaksamista, kiva kun kirjoittelit tänne, käyn aina tsekkaamassa kuulumisesi. Toivotaan että uusi lääke puree! Hyvää ja iloista kesää sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 4. Hyvää ja voimaannuttavaa kesää. Toivottavasti uusi lääke tehoaa.

  VastaaPoista
 5. Kuinka voit? Toivottavasti asiat parempaan päin ❤️

  VastaaPoista
 6. Olen pitkään seurannut blogiasi. Olet TODELLA urhea ja positiivinen❤ Vaikka kesä ei ole voimaannuttava, niin toivottavasti jaksat taistella! Minäkin odotan kuulumisiasi! Kaikkea hyvää Sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti kaikki ok, ja jaksat taistella! Meitä monta rinnallasi😍 Voimia Sinulle ja läheisillesi 💕 Kirjoita,kun jaksat!

  VastaaPoista
 8. Hei. Kuinka voit? Käyn aina kurkkaamassa blogiasi ja nyt onkin pitkä väli kuulumisistasi. Toivottavasti voit paremmin ja hoidot tehoavat. Kaikkea hyvää elämääsi.

  VastaaPoista
 9. Hei Adelhaid. Kuinka jakselet? Voimia sinulle ja perheellesi! ❤

  VastaaPoista
 10. Kovasti minäkin jo odottelen kuulumisia. Toivottavasti olet nauttinut kesästä ❤️

  VastaaPoista