perjantai 13. tammikuuta 2012

Terve, sairas, puoliterve vai puolisairas

Edelleen mietin, että olenko nyt terve vai sairas. Syöpä on myrkytetty, leikattu pois ja käristetty säteillä. Liitännäishoidot kuitenkin jatkuu enkä koe itseäni täysin terveeksi, varsinkin lääkkeiden aiheuttamien haittavaikutusten takia. En kuitenkaan ole täysin syöpäsairaskaan. Jumitan jonkinlaisessa välitilassa. Eniten häiritsee se, että en voi tietää koska tämä vaihe loppuu ja pääsen eteenpäin. Hoitosuunnitelmat on muuttunut niin moneen kertaa, että niihin ei voi enää luottaa. En uskalla asettaa minkäänlaista etappia, toivetta että sitten on parempi. Jokin takapakki tulee kuitenkin hidastamaan paranemista. "Päivä kerrallaan"-elämää jatketaan jo toista vuotta, välillä se sujuu hyvin, välillä suututtaa, kun ei uskalla suunnitella kovin paljoa tulevaa tai ainakin kaikissa suunnitelmissa on varauduttava siihen, että jos mä taas sairastun jotenkin eikä suunnitelmia voida toteuttaa.

Kuumeilun selvittely on edennyt niin, että keuhkojen HRCT:ssä ei ollut mitään selittävää. Labrat on edelleen kunnossa. Päivystävä onkologi oli jo sitä mieltä, että kuume ei johdu heidän määräämistä hoidoista tai syövästä, mutta oli sitten kuitenkin konsultoinut mun ihanaa guru-onkologia, joka oli sitä mieltä, että kun tämä kuumeilu on kestänyt niin kauan (1,5kk) niin pitää ottaa huomioon Tyverbin aiheuttamat harvinaiset haittavaikutukset. Tyveb vaikuttaa ihon ja limakalvojen pintarakenteisiin niin on mahdollista, että se vaurioittaa keuhkojenkin limakalvoja siten, että altistuu normaalia enemmän virusinfektioille ja niistä paraneminen hidastuu. Niinpä Tyverb laitettiin tauolla ja toivotaan, että vointi paranee. Nyt on toinen päivä ilman Tyverbiä, olossa ei vielä tunnu mitään paranemista. Toivottavasti viikolopun aikana helpottaa, että pääsisi ensi viikolla töihin.

Jatketaan lepäilyä viikonloppuna ja toivotaan parasta.

6 kommenttia:

 1. Toipilas? ;) Hyvä kun antavat edes kokeilla ilman Tyverbiä. Eiköhän se niin ole, että kaikilla, mutta varsinkin syöpälääkkeillä, on sivuvaikutuksia. Kiukuttaa lukea selosteista, että "lääkkeellä VOI olla sivuvaikutuksia, mutta kaikki eivät niitä kuitenkaan saa..." Ja p----t! Takuulla saa.
  Toivon olon kohenevan, että lääkitys loppuisi kokonaan ja että pääsisit pian taas töihin!

  VastaaPoista
 2. Pakkohan se Tyverb oli tauottaa, vähän kuitenkin ahistaa, jos sitä ei voida jatkaa, kun haluaisi kaikkensa tehdä ettei tauti uusiudu.

  Työelämä ei tosiaan tunne käsitettä toipilas, pitää olla joko terve tai sairas. Välillä on tuntunut, että olisi hyvä jos kaulassa roikkuis lappu, että "toipilas". Kaikille ei kuitenkaan voi avautua, että kuules kun mulla on ollut tämmönen syöpä. Sitten nuorelta kuitenkin odotetaan, että on terve ja hyvässä kunnossa. Ja mä tietysti koko ajan mietin, että mitä muut musta ajattelee, kun en jaksa töitä tehdä. Ei ole mutkatonta töihin paluu ja töissä jaksaminen.

  VastaaPoista
 3. Tutun kuuloista pohdintaa. Todellakin, toipilas-titteliä toisinaan kaipaisin.

  KAikenlaisten sivu- ja jälkivaikutusten lisäksi elämä on aikatauluttamista: kontrollit, labrat ja muut tutkimukset, avastin-tiputukset, puhelinajat.. nämä kaikki pitää yrittää sovittaa työpäivän ulkopuolelle, mutta niin, että ehtisi päiväkotiin hakemaan nuorimmaista hoidosta.

  Onnistuuhan työajallakin käynti, kun vaan muistaa pyytää käyntitodistuksen LEIMALLA ja ALLEKIRJOITUKSELLA, mutta ajat ovat aina myöhässä, paluuaika epävarma ja sillä välin luokka yleensä on OTOna jollakin (=hunningolla). Elikkäs toisten työntekijöiden selkänahasta menee. Pitemmän päälle ei ole mukava olla rasitteeksi, vaikka mielelläänhän nuo väittävät auttavansa.

  Itselläni nuo sytohoidon sivuvaikutukset, erityisesti jalkakivut, alkavat helpottaa. Avastinin aiheuttamia vaivoja ei vielä olekaan havaittu, ja hyvä niin, se kun toimii ainoana estolääkityksenä.

  Nousevaa vointikäyrää sinulle myös! Kuumeilu saa luvan riittää.. töihin kun on tekevän mieli. Nyt kuiteskin, leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Nousevaa vointikäyrää täältä myös! Toivottavasti se kuumeilu nyt loppuu ♥

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti tauko tosiaan saisi nuo kuumeilut loppumaan.

  Raskasta on tuo jatkuva "löysässä hirressä" roikkuminen. :/ Jaksuja!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, nyt alkaa vointi olemaan parempi. Tällä viikolla olen käynyt töissäkin. Vähän on vielä lämpöä, mutta olossa huomaa jo, että parempaan päin mennään.

  Huomenna olisi ohjelmassa portin laitto, toivotaan, että nyt menee kaikki hyvin.

  VastaaPoista