torstai 26. huhtikuuta 2012

Sairasta menoa

Kävin tänään taas onkologilla. Kaulan laskimotukokseen hoitoon jatketaan Fragmin pistoksia puoli vuotta, voihan kääk! Tamofen kun piti lopettaa niin nyt pitää sitten aloittaa astetta jytympi esto hormonipuolelle eli Procren jota annostellaan kerran kuukaudessa ihon alle. Sen pitäisi laittaa munasarjat hiljaisiksi. Kokeillaan nyt yksi pistos ja katsotaan kuinka mä sitä kestän. Portti poistetaan ensi viikolla. Tänään onneksi Herceptinihoidossa tippa osui käteen kohdalleen toisella yrittämällä. Tukospuolen käsi ei vieläkään nouse sivukautta, syyksi onkologi arveli hermovikaa, kun juurikaan mitään kipua ei ole. Sitä selvitellään ENMG:llä eli pistellään neuloja, ärsytetätään hermoja sähköllä ja katellaan miten ne toimiin. Toivottavasti korjaantuva vika, kun ei tuo leikatunkaan puolen käsi priimaa ole. Niin ja reilu viikko sitten alkoi rasituksen yhteydessä ilmenemään inhottavan tuntuisia rytmihäiriöitä ja tämän johdosta laitettiin lähete taas kardiologille. Mieliala laahaa lattian tasossa. Yritän olla valittamatta koko ajan, mutta positiiviset ajatukset on vähissä. Puutarhaan tekisi mieli kuopsuttamaan, mutta kun pää on tukkoinen ja kädet toimii huonosti niin ei innosta. Ikkunalla kasvaa taimia odottamassa lämpöä ja parempia päiviä.

8 kommenttia:

 1. Voihan hitto. Sinua todella koetellaan kovimmalla kädellä.

  Tämä Jörg Zinkin runo sopii minusta jotenkin niin hyvin sinun tilanteeseesi, että on ihan pakko laittaa se tähän:

  "En toivo sinulle elämää,
  jossa ei ole vaivaa eikä haasteita,
  sillä mitä sinä tekisit sellaisella elämällä.
  Sen sijaan toivon,
  ettei elämäsi valu hukkaan,
  toivon sinulle kätten ja sydämen voimaa.
  Että vilja kasvaisi aurasi jäljissä,
  ruumiin ja sielun leipä
  ja että olkien seassa vilkkuisi aina kukkia."

  - Jörg Zink

  VastaaPoista
 2. No voihan p----e! Ei tule valmista tuosta sinun hoidosta. Ei ihme jos siipi viistää välillä maata. Täs osaa enää mitään rohkaisevaa sanoa. Jos vaikka viikonloppuna tai vappuna saisit taimet maahan. Niin - joo - ole iloinen vaikka siitä, että MULLA on loma loppuviikko vapun jälkeen:D

  VastaaPoista
 3. Kiitos Tokakertalainen!

  RK, jee loma! Mäkin saan ihan rauhassa vielä kuukauden kuopsutella kukkia kotona. No mä yritän viikonlopun yli leikkiä "tervettä" ja jatkan sairastamista taas ensiviikolla.

  VastaaPoista
 4. Juu, hengästyttävä on toi sun listas tossa oikealla - ilman näitä kaikkia lisiäkin :/

  Taas tuli uutta tietoa, että on olemassa myös Tamofenille astetta kovempi vaihtoehto. Toivottavasti se ei aiheuta mitään uutta probleemaa!

  Ei tässä kyllä hirveesti enää osaa kannustaa. On sun hoitoputki melkoista tuskaa, eikä tosiaan mikään ihme, jos mieli laahaa maata :(

  No, on sulla ainakin ne kaksi aihetta hymyyn.

  VastaaPoista
 5. no voi sun vietävä sentään !!! munasarjat menee hiljaiseksi ... sais nyt noi muut kolotukset mennä hiljaiseksi !!! kyllä sitä välillä ihmettelee, että eletään v. 2012 eikä v. 1912 ..... sellaista sähläystä lääkkeiden kanssa, katoin meinaan eilen Inhimillisen tekijän - lääkkeiden aiheuttamista sivuvaikutuksista HUH HUH
  päivä kerrallaan - hitaasti ja varmasti kohti lämpimämpiä ilmoja !
  pirtsikka

  VastaaPoista
 6. No on sulle noita riesoja riittänyt syövän jälkiseuraamuksena! Voimia tästä viimeisimmästä toipumiseen, toivottavasti käsi palautuu pian.

  Mullahan tuli Lyrican sivuvaikutuksena rytmihäiriöitä, toivottavasti sullakin olisi jostain niin "harmittomasta" kyse.

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Ihan hiljaiseksi veti minut tämä juuri löytämäni blogisi...

  Olet selkeästi taistelijaluonne. Naarasleijona. Ilman sellaisia avuja ei kukaan olisi pärjännytkään tuossa kaikessa mitä sie käyt läpi.

  Voimia ja enkeleitä olkapäillesi.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Una! Ei tässä kauhean taistelija olo ole, mutta eteenpäin rämmitään!

  VastaaPoista