lauantai 22. syyskuuta 2012

Nytkö se on viimeinkin ohi?

Hyvin varovaisesti nostan vaaleanpunaisen kuohuvan maljan syöpähoitojen loppumiselle. Herceptin päätettiin nyt onkologin kanssa lopettaa, heti eikä vasta parin kuukauden päästä. Kummallinen tunne, että enää ei tarvitse 3 viikon välein käydä tiputuksissa. Toiveena olisi, että kuume jäisi Herceptinin lopettamisen myötä. Onkologi oli jo aiemmin sitä mieltä, ettei koskaan ole kuullutkaan, että tällaista pitkäaikasta kuumeilua voi siitä tulla, mutta voihan se minun kohdalla olla jokin äärimmäisen harvinainen haittavaikutus. Toivotaan, että olo alkaa nyt helpottaa. Maanantaina olisi vielä aika infektiolääkärille. Osan labrakokeiden vastauksista kuulin jo onkologilta, juurikaan muuta ei ollut kuin kohonnut lasko ja aivan hitusen koholla oleva CRP. Toivoni olen jo menettänyt, että jokin helposti hoituva selvä sairaus löytyy vaan luutavasti epäillään jotain epämääräistä tai sitten Herceptin on ainoa esille tuleva syyllinen kuumeiluun.

Nyt pitäisi muuttaa omaa ajattelua, että enää en todellakaan ole syöpäpotilas vaan syövästä toipunut tai toipumassa oleva. Jotenkin mielikin on viimeinkin alkanut toipua ja suurin synkkyys ja masennus on ainakin hieman väistynyt ja olen osannut nauttia edes jostain. Toipuminen tuntuu nyt jotenkin mahdolliselta eikä vain kaukaiselta haaveelta.

5 kommenttia:

 1. Nostan mielelläni maljan kanssasi, ja toivon, että kuumeilulle saadaan stoppi. Toipuminen on kuitenkin hidasta, sillä onhan pitkäaikainen kuumeilu rasittanut elimistöä ja ajanut fysiikkaa alaspäin.
  Toivottavasti elo kirkastuu, vointisi kohenee jokaisen päivän myötä- ja mielesi piristyy samaa kyytiä.
  Lämpimiä ajatuksia!

  VastaaPoista
 2. Olet totisesti kuohuvan maljan ansainnut! Toivottavasti syyllinen olisi tosiaan lääke, eikä mikään, mikä vaatisi lisää lääkitystä.

  Olen itse popsinut/saanut suoneeni niin kauhean määrän erilaisia lääkkeitä (en tosi Herceptiniä, mutta muita), enkä haluaisi enää sisääni mitään ylimääräistä. Hormonienpoistajia lukuun ottamatta, en kuulu "lääkkeistä kieltäytyjiin", jos uskon ja ymmärrän niistä olevan apua taudin poissa pitämiseen.

  Lääkkeet ovat siitä ongelmallisia, että ne vaikuttavat jokaiseen eri tavoin, ja sitten vielä coctailina jonkun toisen lääkkeen kanssa eri tavalla samaankin ihmiseen. Nämä syöpälääkkeet eivät ole mitään kevyitä troppeja, eivät niiden vaikutukset myöskään. Hyvässä ja pahassa.

  Toivottavasti saat (yli)pitkän sairastamisurakan ja sen aiheuttaman hoitoväsymyksen jälkeen taas pian valoa ja iloa elämään!

  VastaaPoista
 3. Komppaan "Tokakertalaista". Toivotaan, että se tosiaan oli Herkun aiheuttamaa ja nyt ohi.

  VastaaPoista
 4. JIIIIIHAAAA ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista