maanantai 4. maaliskuuta 2013

Hoitotakuu

Mä vaahtoan nyt vaikka tänne, kun en muuta keksi. Parikin asia on vaivannut mieltä, ensinnäkin viime joulukuussa onkologi laittoi lähetteen kardiologialle ekg:n vuorokausirekisteröintiä varten, kun oli niin paljon rytmihäiriötuntemuksia. No rytmihäiriöt on aika paljolti helpottanut, mutta aikaa tutkimuksiin ei vieläkään ole tullut. Aika pitäisi olla maaliskuun aikana. No minäpä huomenna soittelen sinne sydänpolille, ettei tämä ole ihan päässyt unohtumaan. (Eipä olisi eka kerta.) Luultavasti mitään poikkeavaa ei sydämessä ole, kun sydämen uä oli kunnossa ja lisälyönti ja tykytys tuntemukset on vähentynyt huomattavasti. Haluan kuitenkin, että tämä asia saataisiin suunnitellusti päätökseen ja saadaan varmistettua, että rytmihäiriöt on harmittomia.

Toiseksi samalla alkoi taas rekonstruktioon pääsy vaivaamaan. Lähete plastiikkakirurgille lähti jo viime lokakuussa ja perille se oli päässyt 2 kk myöhemmin joulukuussa. Tämä viive aiheuttaa jo semmoisen perusvitutuksen. No lähetteen saapumisesta sain kirjeen ja tavoiteaika poliklinikalle oli 3 kk päästä eli 16.3. mennessä. No aika tuli ja se on 18.4. Mistähän se 6 kk hoitotakuun laskeminen sitten alkaa? Onhan se harvinaisen perseestä, jos sitä hoitotakuuta voidaan venytellä miten huvittaa. Kun hoidot ja toipuminen ei tähänkään menessä ole mennyt kuin suomenruotsalaisessa elämäntapaohjelmassa niin toivoisin, että nyt voisi hieman jouhevammin mennä.

Loppukevennykseksi kuva pikku-A:n 3-vuotissynttärikakusta :)

5 kommenttia:

 1. hei! Onpa kenkkua että hoidot noin viivästyy! Sen kuitenkin tiedän että hoitotakuu alkaa siitä kun lähete saavuttaa sen erikoishoidon yksikön jossa asiaan otetaan kantaa.Sulla nyt sitten se on varmaan se joulukuu.Poliklinikalla lähetteet sitten jaetaan kolmeen kiireellisyysluokkaan ja tuollainen rekonstruktio varmaan on alhaisimmassa kiireellisyysluokassa.Ja huomaathan että sinun tulee hoitotakuun rajoissa päästä sinne plastiikkakirurgin vastaanotolle -ei leikkaukseen.Leikkausajankohdasta tekee sitten lääkäri päätöksen.Samoin noita rytmihäiriöitä ei onkologisi selvästikään ole pitänyt kovin vakavina koska hänen tekstinsä perusteellahan kiireellisyysluokka sydänpolilla määritellään.Mutta aina tietysti potilaalle pitäisi muistaa mainita että yhteyttä saa ja pitää ottaa jos tilanne huononee.Sinun tapauksessasihan näin ei ilmeisesti kuitenkaan ole jos rytmihäiriöt päinvastoin ovat vähentyneet.Varmasti asia kuitenkin tulee selvittelyyn ennen leikkaustasi kosk anestesialääkäri haluaa tietää sydän - ja keuhkotilanteesi ennen leikkauksen alkua.Mutta soita ihmeessä sydänpoliklinikan jonohoitajalle - hän selvittää lähetteesi kohtalon.Ottamatta kantaa rytmihäiriötuntemuksiisi ymmärtänet kuitenkin että rekonstruktioleikkauksesi edelle menevät muut kiireelliset toimenpiteet ja leikkaukset.Niin kenkkua kuin tuo odottaminen onkin.Itse olen ollut jonossa ortopediseen leikkaukseen jo vuoden -osittain syystä että en suostunut menemään pieneen paikallissairaalaan vaan kokeneemman lääkärin hoitoon keskussairaalaan ja taisin joutua taas jonon hännille! Keppien kanssa kävelen kun ei toinen jalka kestä täyttä varaamista.Ja poliklinikalle jonotin ensin lähes neljä kuukautta,Siellä todettiin että leikkaus välttämätön ja muutaman kuukauden kuluttua tarjottiin tuota aikaa pienestä sairaalasta juuri pitkien jonotusaikojen takia.Menisin yksityiselle heti jos ois muutama tuhat euroa ylimääräistä - vaan kun ei ole! Voimia ja kärsivällisyyttä sulle myös! Inka

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän kyllä liiankin hyvin, että hoitoni ja tutkimukseni kuuluu kiireettömään hoitoon, mutta harmittaahan se kuitenkin, kun asiat pitkittyy ja että aikojen ja lähetteiden perään pitää itse soitella. Pidätän oikeuden kuitenkin valittaa myös näistä pienistä asioista, onneksi mulla ei tällä erää ole mitään sen isompia ongelmia. :)

  Toivottasti Inka pääset pian hoitoon!

  VastaaPoista
 3. Kiukuttelu täällä auttoi, posti toi tänään ajat sydänkeskukseen. Ensi viikolla EKG:n vuorokausirekisteröinti ja sitä seuraavalla aika kardiologille.

  VastaaPoista
 4. Hih! Näin se sittenkin menee niinku strömssöössä, kirjoitus blogiin ja homma alkaa hoitumaan!
  Jonot ovat eri pituisia myös eri sairaanhoitopiireissä ja erikoisaloilla. Omassani pääsin ortopediseen toimenpiteeseen muutamassa kuukaudessa. V-käyrää voi nostattaa siis myös asuinpaikasta johtuvalla eriarvoisuudella.
  Kiitos loppukevennyksestä, angry birdit sopivat aiheeseenkin :D
  Peukut normaaleille tutkimustuloksille!

  VastaaPoista
 5. *Peukut normituloksille*

  Noin olen arvellutkin, kuten Inka rekonstruktiosta ja hoitotakuusta selvitteli. En oikein usko koko operaatioon, ennenkuin herään uuden rinnan ja karmeiden kipujen kera. Ainakaan en usko sen tapahtuvan kovinkaan pian, ellei sitä ihan kokonaan evätä.

  Hieno kuva ja kakku. Kiukkutiput sopii tosiaan hyvin aiheeseen ;)

  VastaaPoista