perjantai 27. syyskuuta 2013

Toinen myrkytys takana oireet edessä

Mukavasti meni lääkehoito näin polikliinisesti. Tuttu hoitaja oli mulle lääkkeitä tiputtamassa ja sai ensimmäisellä pistolla kanyylinkin paikalleen, mikä oli suuri helpotus. Nyt on kyllä kanyylikäsi kipeä, kun taisi doketakseli vähän tuntua mennessään. Toivottavasti ei mennyt suoni lopullisesti pilalle, kun vaihtoehtoisia suonia ei paljon ole. Kortisoni punoistuskin on tullut tällä kertaa poskien sijasta keskellä naamaa. No ihan sama, punottakoon vaan, ei tässä muutenkaan kauheen hehkeä olo ole. Makuhäiriötä tässä sitten odotellaan, se on niin ällöö. Onneksi viime kerralla tuli testattua "turvallisia" tuotteita, kuten oman äidin tekemä puolukkavispipuuro, sitruunavissy ja suklaa vanukas. Ruoan kanssa pitää mennä vähän sillä tuntumalla mitä voisi mahdollisesti tehdä mieli. Makeaa ei viimeeksi paljoa tehnyt mieli, mutta suklaata on varattuna.

Valittelin onkologille, että on ollut aika usein aamuisin päänsärkyä ja tällä viikolla oli kertaalleen niin massiivinen päänsärky, että oksettikin ihan pelkästä kivusta ja särkylääke loudauksen jälkeen päivä meni nukkuessa. No osasin jo arvata, että pään kuvaushan siitä tulee, vaikka onkologi rauhoitteli, että jos siellä olisi jokin niin iso muutos, että aiheuttaisi aivopaineen nousua (joka siis aiheuttaa päänsärkyä ja pahoinvointia juurikin aamuisin) niin olisi tullut jo muitakin neurologisia oireita. Mutta kun on näin paskamainen tauti niin varmuuden vuoksi maanantaina luvassa pään magneettikuvaus. Yllättäen myös ennen kolmatta lääkehoitoa tulee ensimmäinen vastearvio CT. Se onkin todella jännää. Imusolmukkeista olen onneksi jo itsekin tuntenut vasteen, mutta sitä en tiedä kuinka tuo pleuran möllikkä suostuu talttumaan. Nestettä joudun edelleen säännöllisesti tyhjentämään, eikä toivoa dreenin poistamisesta ainakaan vielä ole.

Huomenna pistän taas Neulastaa, jota joudun siis käyttämään joka kerta. Blääh! No on se varmasti mukavempi niin kuin joutua sairaalaan makoilemaan jonkun tulehduksen takia.

Mukavaa viikonloppua! Huominen pitäisi olla vielä siedettävä päivä, sitten möyritään puhjamudissa melkein viikon ajan.

Vielä kuva päivän sytostaattihoidosta


4 kommenttia:

 1. Rankkaa on. Eikö ne todellakaan saa noita sivuvaikutuksia pois vaikka kaiken aikaa kehutaan miten hoidot paranee - muka. Toivon hyviä kuvia maanantaina, vaikka raskasta varmaan on sinnekin raahautua. Sitkeyttä ja voimaa pohjamutamöyrintään! ♥

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä, voimia! Sinulla on uskomaton "turnauskestävyys". Olen kanssasi samaa mieltä, että syöpä on paska tauti eikä siitä miksikään muutu.Vaan taistelemalla pysyt pinnalla ja selätät tämänkin turnauksen!
  Kestävyyttä koitoksiinn!
  Lämmöllä
  Anitta

  VastaaPoista
 3. Pääkivulle on onneksi monia mahdollisia selityksiä. Jännitys on takuulla ihan kauhea juuri nyt, sekin yksi pääkivun aiheuttaja.

  Toivon, että kuvat antavat vain hyviä uutisia sinulle ja lääkkeet tepsivät. Olet mielessä. <3

  VastaaPoista
 4. Hurjasti tsemppiä!
  T:Katja

  VastaaPoista