lauantai 7. syyskuuta 2013

Uusi kierros alkaa
Mulla ei ole aiemmin ollut kameraa mukana sairaalassa, enkä ole kännykälläkään kuvia napsinut. Nyt mä halusin ottaa kuvia niistä paikoista mihin nämä hoidot mut vie, kun usein niissä kuljen yksin. Kai tämä on myös uusi tapa käsitellä sairastumista. Nyt siis sujautin pikku kameran kassiin mukaan, kun lähdin osastolle ottamaan ensimmäistä lastia lääkkeitä vastaan.

Siinä se on Radius, vieläkö saa karata?Ensimmäisenä ohjelmassa oli verikokeet, kun piti varmistaa, että tulehdus keukoissa on kunnolla parantunut ennen sytostaattien alkua. CRP oli nyt normaali heiluttuaan osastolla ollessa siinä parissa sadassa. Tämä oli siis hyvä juttu, että CRP:n nousun tautalla oli selvä syy, ilmeisesti pleurapneumonia (eräänlainen keuhkokuume keuhkopussissa), eikä vaan syöpä ollut niin kovasti käynyt riehumaan.Onkologille odotellessa kerkesin ottaa kahvit. Radiuksen Sirius-kahvilassa on kyllä aina niin lämminhenkinen palvelu.


Siellä on peti valmiina. Onkologilla käynti rauhoitti mieltä aika lailla. Hoitokeinoja on vaikka mitä ja jo sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran olen sairastunut on uusia lääkkeitä keksitty erityisesti tähän HER2-tautiin mikä minulla. Lisäksi tuli hyviä uutisia, että vasemmalla 7. kylkiluussa gammakuvauksessa näkyvä muutos ei ehkä olekaan etäpesäke. Hieno juttu! Nyt päätettiin sitten aloittaa lääkityksinä pertutsumabi (uusi tutkimuslääke) + Herceptin + doketakseli.


Näkymä ikkunasta.


Kanyyli saatiin viidennellä pistolla ja aika monta kertaa kysyttiin, että olenko harkinnut porttia. No olen, mutta kahden hyvin epäonnistuneen kokemuksen jälkeen en taida siihen enää ryhtyä.


Siihen niitä sitten kohta tulee tippumaan kaikenlaisia voimamehuja.


IltateeIltalääkkeet. Yön taisteli kortisoni ja nukahtamislääke lopputuloksena tunnin välein heräily. Onneksi hehkeään aamuun sai herätä valmiin puuroannoksen ääreen. Puuro on mun mielestä ehkä parasta mitä sairaalan keittiö tarjoaa.


Olen saanut neulottua jo toisetkin sairaalasukat. Nämä oli kuitenkin jalassa vaan kuvauksen ajan, koska kuumeen loputtua olen lähinnä vaan hikoillut litrakaupalla. 


Pipon virkkausta. En vieläkään tiedä tuleeko tosta kiva vai purkaanko toiseen kertaa ja aloitan alusta. Onneksi on niitä trikoopipoja. Ostettiin eilen pojillekin omat Angry birds-tikoopipot.


Neulastaa olisi nyt luvassa. Ensimmäisestä sytostaattikierroksesta selvisin ilman Neulastaa, mutta nyt onkologit ajatteli, että kun olen ollut aika herkkä saamaan pahoja bakteeritulehduksia sytostaattien jälkeen, siis 5 leikatunrinnan ruusutulehdusta, niin parempi pistää Neulastaa niin en ole heti viikon päästä taas pötköttämässä sairaalassa.


Doketaksin tiputukseen pyysin nyt jäitä ja söin pari mehujäätäkin. Katsotaan nyt onko suu vähemmän rikki tai tuleeko vähemmän makuhäiriöitö.


Nyt olen yön nukkunut kotona. Mitään selviä sytostaattioireita ei vielä ole havaittavissa. Sunnuntaina otan viimeiset doketakseliin liittyvät kortisoni niin voi olla, että sen jälkeen tulee pudotus.
Tänään olen järjestänyt vielä itselleni kivaa ohjelmaa ja menen mieheni kanssa katsomaan Prinsessaa Tampereen työväen teatteriin.

8 kommenttia:

 1. Voimia ja katse eteenpäin! Kuulostipa hyvälle, että uusiakin taisteluvälineitä on jo kehitetty sitten sun ekan kierroksen.

  VastaaPoista
 2. Se olikin Radius mikä karkasi :D Kuvia on kiva katsella, vaikka ei nuo sairaalatarjoilut juuri houkuttele. Voimia taistoon! ♥

  VastaaPoista
 3. Hoidot kehittyvät. Kolme ja puoli vutta sitten kävin läpi melkein identtisen (kassasi)rankan kuurin.. Ja vaikka olen jo yli kuusikymmentä, niin koskaan ei tiedä. Olet nuori ja Sinulla on taistelutahtoa!Voimia ja enkeleitä elämääsi. Lämmöllä Anitta

  VastaaPoista
 4. Toisaalta on hyvä kun teitää mitä tulee, mutta kaiken uudelleen läpikäyminen on rankkaa. Onneksi olet ottanut linjan, että käyt henkisen puolen asioita vähän kerrallaan, hallitusti läpi ammattiauttjan kanssa. Muuten voisi totaali romahdus tulla. Siinä ollaan niin isojen asioiden kanssa tekemisissä. Onneksi hoidot kehittyvät. Toivon sinulle sydämmestäni hyviä hoitotuloksia ja voimia elää arkea tässä ja nyt.

  VastaaPoista
 5. Iloitsin lukiessani saamistasi positiivisista viesteistä. Onneksi lääkerintamalla on uusia vaihtoehtoja tarjota.
  Lämmöllä!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti nyt vältät edes ne ruusut sun muut bakteeritulehdukset ja hoitovaste on kerrassaan loistava <3

  Tsempit ja peukut!!

  VastaaPoista
 7. Hei Adelheid!
  Ei voi olla totta!!!
  Paska tauti ja eikä muuksi muutu koskaan.
  Nyt sitä taistelutahtoa tarvitaan tuhdisti tuplasti.
  Lämpimiä ajatuksia Sinulle ja läheisillesi
  PikkuPirulainen

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä hoitoihin, toivottavasti saavat mörön kuriin! Onneksi nämä hoidot kehittyvät koko ajan ja toivoa on yhä useammille.

  VastaaPoista