keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Myrkytetty, silvottu, poltettu, elossa

Tänään oli viimeinkin viimeinen sädehoito. Hoitajille toivottelin "hyvästit" ja "toivottavasti ei enää koskaan nähdä". Olo on hieman helpottunut, vaikka vielä se ei tunnu todelliselta, että sinne sairaalaan ei tarvitse enää rampata joka päivä. No, huomenna on vielä sädehoidonlopetus lääkäri ja sitten saakin olla ihan kokonaisen viikon erossa Taysista ennen kuin Herkku-tippa taas kutsuu.

Sädehoidon kärsimykset ei kuitenkaan ole vielä ohi, iho kuplii rakkuloilla ja alkaa varmaan kohta kuoriutumaan. Kyllä on mahtava rusketus. Kurkkukin tuli kipeäksi eli täytyy vältellä liian karkeita ruokia. Pöh, just kun olin ostanut jälkiuunileipää ajatuksella, että nyt syödään terveellisesti. Viime viikonlopun pikkujoulukuvat kuitenkin paljasti taas karun totuuden eli mä olen paksu kuin pakettiauto ja sille asialle täytyy vähitellen tehdä jotain. Makean himo on ollut viime aikoina vähäsempää niin nyt olisi hyvä aloittaa syömään muutenkin terveellisemmin ja vähemmän. Ulkonäkö kriisi taitaa mulla enemmän tulla siitä, että paino on noussut ihan mahdottomasti kuin siitä, että rinta on poistettu ja iho poltettu. Tätä pökkelöä vartaloa en millään koe omakseni. Lisäksi kun selkä on jäykkä ja kantapäät kipeät olo on erityisen raihnainen. Ja peiliin kun kattoo rupeaa päässä soimaan "täältä tulee hirmuinen Rölli", hiustyyli on ainakin sama.

Sädehoidon loppumisen kunniaksi meinasin paistaa lettuja, sellasia sopivan käristettyjä. ;)

12 kommenttia:

 1. Onnea säteiden loppumisesta!
  Alkuvuodesta onkin hyvä aloittaa kevyt elämä, mutta juhlan kunniaksi kannattaa letut paistaa:)

  VastaaPoista
 2. Käristettyjä lettuja, hih.
  Onnittelut säteitten loppumisesta! Kyllä sitä kuule kerkiää sitten pudotella painoa, kun on sen aika. Rankat ajat kuitenkin takana :D
  Nimimerkillä: pikkuhiljaa...

  VastaaPoista
 3. Vaikea se on painoa pudottaa, ainakin tällä iällä, minäkin huomasin itsestäni saman asian kuin sinä - jotain pitäisi tehdä. Mutta onhan meillä ollut niin kovia koettelemuksia, että jotenkin on ollut pakko niistä selvitä ja ruoka on siinä auttanut. Oli mukava tavata. Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon säteiden loppuminen! Käristetty iho kuoriutuu vähitellen pois, kunhan uutta ja ehtaa ensin kasvaa alle. Sinisellä Bepanthenilla itse hölväsin ihoa hoidon aikana ja sen jälkeen ja uskoin kovasti, että sillä se paranee nopeammin.

  Tervetuloa ppp-kerhoon sitten kun jaksat ja siltä tuntuu. Tammikuu kuulostaa olevan kurinpalautuksen aikaa monille. Miksiköhän? Oli tosi mukava tavata ja ruokailla saman pöydän ääressä. Näytit niin hyvinvoivalta, vaikka on todella raskas vuosi takana. Paljon voimia jatkoon!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut täältäkin säteiden loppumisesta!

  Minäkin totesin kuvista, että naamani ympärillä on melkoinen rengas.. Paikkani pöydässä oli huomattavasti armollisempi kuin sulla - etualalla olevathan on aina isoimpina kuvissa ;) Jokatapauksessa sulla ei ole ollut vielä mitään asiaa PPP-projektiin, kun on hoidot olleet kesken. Nyt voidaan yrittää yhdessä.

  Näytit kyllä aivan uskomattoman pirteältä ja iloiselta - ja hiustyylisi oli ihana :) (Röllikin on ;)) Vaikea oli uskoa, mitä kaikkea olet viimeisen vuoden aikana käynyt läpi, kun sua katseli. Olet sitkeä sissi! Ja oli tosi kiva tavata - vaikka me(kään) emme ihan jutteluetäisyydellä istuneet. Toivottavasti nähdään taas.

  Kaikkea hyvää teille!

  VastaaPoista
 6. Lämpimät onnittelut kaiken läpikäymisestä! Kyllä olet letut ansainnut.

  Itse selittelen tätä peilikuvaa, valokuvia ym kortisonilla, sehän turvottaa ja lisää ruokahalua. Saman tekee tämä palitakseli, eikä auta yhtään että karboplatiini yrittää kompensoida toiseen suuntaan. Silti, yritys on kovaa ettei paino ainakaan nousisi, ja parasta lääkettä siihen tuntuu itselläni olevan liikunta. Se tietysti kuluttaa kaloreita, mutta pitää myös kaukana jääkaapista:)

  Mukava oli tavata irl. Ollaan ihan just sellaisia kuin täällä verkossakin eli Mahdottoman Mukavia ja Hyviä Ihmisiä:)

  VastaaPoista
 7. Terkkuja Mahottoman Mukavalle ja Hyvälle Ihmiselle Mahottoman Mukavalta ja Hyvältä Ihmiseltä !!! Tosihan se on, että oltiin irl:linä tosi hyvää sakkia, ympäri Suomea kaikenikäiset ja -karvaiset ystävät. Oli niin mukava tavata - mekään ei oltu lähijuttuetäisyydellä, mutta ensi kerralla sitten ; ) Kaikkea hyvää ja lettuja ilman muuta !! Eikö se ole kuitenkin niin, että ihmisen kroppa halajaa ravintoa - kerkiää sitä sitten PPP-projektiin aikanaan. Näin ainakin lohduttautuu pirtsikka ; ) Sitä paitsi mun mielestä sulla oli mahottoman hyvä tukka - trendikäs ja väri oli mahtava ! Jes !
  pirtsikka

  VastaaPoista
 8. Onnittelut sädehoitojen päättymisestä! Kurjaa että sulla meni iho noin pahaan kuntoon. Mulla kesi ja kuoriutui kuin käärmeen nahka n. 3-4 viikkoa säteiden loppumisesta. "Silitysraudan jälki" näkyy rinnassa edelleen...

  VastaaPoista
 9. Onnitteluhaleja minultakin grillauskauden päätöksestä. PS. eikös pukki tuonut sinulle kammomillateetä. Siitä saa hyviä hauteita ärtyneelle iholle. Kyllä pukki tiesi taas jakaa paketit oikeisiin osoitteisiin. :)

  VastaaPoista
 10. Olet letut ansainnut. Älä luovu "Rölli" tukasta oli upea. Itse olisin halunnut sellaisen, mutta hiuslaatu sellainen ettei pysy pystyssä.

  PPP kerho kutsuu kun siltä tuntuu. Ja kevät tulee, kunto nousee (vaikka et tekis mitään nimimerkillä kokemusta on) ulos lasten kanssa pulkka mäkeen, niin siinä on sinulle PPP:tä tarpeeksi.

  VastaaPoista
 11. Jaana, mun tukka on taas aina pystyssä ja välillä olis kiva, että sais sen litattua vähän siistimmin.

  Eiköhän tästä vähitellen pääse liikkeelle, kun mieli alkaa vähän kirkastumaan.

  VastaaPoista