tiistai 23. marraskuuta 2010

Hiljaa hiipii yössä

Ei tontut vaan uneton. Yritin käydä jo nukkumaan, mutta ajatukset myllää päässä. Onneksi ollaan koko perheellä täällä mun vanhemmilla niin ei tarvi lasten kanssa herätä klo 6, niin kuin pienimmäiseni on päättänyt ottaa sen heräämisajakseen.

Sairausrintamalta kuuluu pientä positiivistakin, onkologi soitteli, oli patologilta tivannut tervekudosmarginaaleja joka suuntaan ja kaikkiin mahdollisiin suuntiin on useita senttejä marginaalia. Hip hei! Ei tarvi ylimääräistä viikkoa sädettää arpialuetta eli vain viisi viikkoa säteitä. Se milloin säteilytys alkaa on vielä mysteeri. Haava on siis auki noin 3 cm ja onkologi oli konsultoinut plastiikkakirurgia ja luultavasti haavaa kursitaan kasaan heti torstaina, kun menen näytille. Taas aamu ilman aamupalaa, mikä on kurjaa, mutta kiva, jos saadaan samantien kuntoon. Mun onkologi on hyvin tietoinen mun pään tilasta eli siitä, että mun pää ei kestä yhtään odottelua. Toivottavasti hän sitten vähän tökkii niitä plastiikkakirurgeja, että homma pitää saada mahd. pian kuntoon.

Mun oma fysioterapeutti eli miehen äiti tarkisti tänään minkälaisia jumppaliikkeitä olin saanut tehtäväksi ja teenkö ne oikein. Sain hyvää palautetta käden liikelaajuudesta ja lisäksi ohjeita vaihtoehtoisista liikkeistä. Ensimmäisen 3 kk on kuulemma tärkeimpiä koska silloin syntyy kainaloon pysyviä liikettä rajoittavia arpijuosteita, jos ei tarpeeksi venyttele ja tee jumppaa. Pitää vielä päivittäisten jumppien lisäksi ottaa iltaan pieni venytys hetki, koska kainalo tuntuu kaikista kireimmältä ja se pitää saada paremmaksi, että pystyy sädehoitoa varten nostamaan kädet ylös.

9 kommenttia:

 1. Fysioterapeutti omasta takaa - se on luksusta ; ) Hyvä, että marginaalit ovat komiat JIHHUU ! Enää sädetys ! Onnittelut hyvistä uutisista !
  pirtsikka

  VastaaPoista
 2. Helpottunut olo varmasti noista marginaaleista, jotain hyvääkin välillä. Ne päivittäiset jumpat ennen sädetysta on nyt tosi tärkeitä, koska sädetyksestä saattaa tulla taas takapakkia siihen liikkuvuuteen. Äläkä kovasti pety, jos ei kirurgin jälkeen heti pääse sädettämään, pitäähän sen haavan parantua ensin. Luulen.
  Kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti nukkumattikin tulee! Unihiekkaa!

  VastaaPoista
 3. Hyviä uutisia! Nyt vain haava umpeen ja säteisiin. Käden jumppa on tosiaankin tärkeää, etenkin kainalon osalta. Sädehoidossa se vielä kiristyy takaisin, joten hyvä kun on ammattilaiset asialla.

  Täälläkin on välillä uneton siilinjärveläinen, viime yökinmeni vähän horteessa. Aamulla olikin täysikuu, kunkävin lehden. Liekö silläkin osuuttaa valvomiseen.

  Hyvä kun pidät pintasi, etkä siedä odottelua turhaan:)

  VastaaPoista
 4. Hienoa että marginaalit olivat reilut! Toivottavasti plastiikkakirurgit saavat haavankin pian kuntoon että pääset kunnolla paranemaan leikkauksesta ja sitten niihin säteisiin kun haava on kunnolla umpeutunut.

  VastaaPoista
 5. Hyviä tuloksia, upeeta! Jumppa on tärkeetä, ja tosiaan laittaa vähän vipinää kun tietää että jos nyt ei tee, niin vähän ajan päästä on myöhäistä niiden kiinnikkeiden takia. Onneks sulla on ihan oma fyssari !

  VastaaPoista
 6. Upeeta että marginaalit oli reilut :) Ja nyt ne jumpat on tosiaan tärkeet aamuin illoin. Oma fyssari on hieno homma!

  VastaaPoista
 7. todella hieno juttu noi marginaalit:) ja säteisiin tosiaan pääsee vasta kun haavat kiinni...sinniä siihen odotteluun vaikka se hankalaa päälle onkin, jaksat sinä. saat täältä meiltä virtuaalitsemppareilta tukea odotteluun. jumppaa ja kerää voimia. Yleiskunnon kohtotus hyväksi ennen seuraavaa urakkaa joka sädehoitokin on omalla laillaan.Hyvä että plastiikkakirurgi arvioi tilanteen ja tarvittaessa operoivat paranemista nopeuttaen haavan kiinni. Oikein kovasti jaksuja vielä toivottelen:)

  VastaaPoista
 8. Marginaalit ovat päivän paras uutinen. Piste. Vau.
  Säteet tulevat sitten ajallaan, parantelehan haavaa rauhassa ensin. Vaikka odottavan aika on pitkä, ei sytostaatti- ja sädehoidon väli ole ihan päivistä kiinni -vaikka siltä tietysti itsestäni tuntui kun väli venyi yli viiden viikon.

  Parempaa yötä -kuu on jo pienenemään päin:)

  VastaaPoista
 9. Miten menee, ompelivatko haavan kiinni? (Toivottavasti!) Hyviä viikonlopun jatkoja.

  VastaaPoista