torstai 18. marraskuuta 2010

Ihmeitä ei vieläkään tapahdu

Mutta ei ihan kuolemantuomiotakaan julistettu. Onkologilla kävin siis tänään ja patologi oli kerennyt näytelaseja katella. Näyttäisi siis siltä, että kaikki kasvain on saatu pois, joitain marginaaleja vielä tarkastellaan, niistä kuulen maanantaina, jos marginaalit ei riitä tulee ekstra 8 kertaa säteitä haavalle. Syöpäsolut oli saanut takkiinsa, mutta niin sitkeitä, että ihan kaikki ei ollut kanttuvei. Imusolmukestatus 7/14. Tulos oli siis ihan hyvä, mutta ei se muuta sitä tosiasiaa, että erityisen sitkeä paskiainen on kyseessä. Jatkohoidot on siis tarpeen, sädehoidon lisäksi Tamofen, Herceptin vielä vuoden ja mahdollisesti toinen Her-2 täsmälääke, sitä jäätiin vielä miettimään. Onneksi on Her-2 positiivinen tauti, muuten olisi jatkettu sytostaateilla. Toivottavasti näillä saadaan tauti kokonaan pois. Kyllähän mä tiesin, että vaikka tauti saataisiin pois, uusimisen riski pysyy suurena, mutta nyt se on sanottu ääneen.

Sädehoidon suunnittelu on huomenna. Viikon päästä katsotaan vielä tota repsottavaa haavaa, että alkaako se menemään kiinni vai tarviiko kirurgisesti nopeuttaa umpeutumista, että päästään sädehoitamaan suht pian.

Hieman alakuloinen olo. Menee taas muutama päivä, että sopeutuu, että elämä on nyt tämmöistä. Harjoitellaan elämään epävarmuuden kanssa.

8 kommenttia:

 1. Mulle pisti silmääni yli kaiken tämä; "mahdollisesti toinen Her-2 täsmälääke". En tiennytkään, että toinenkin täsmälääke löytyy. Mullehan tehtiin ton riittämättömän marginaalin vuoksi uusi leikkaus, vaikka ensimmäinenkin oli "mallia kaikki pois"..

  Valtavasti voimia sulle! Varmasti alkaa jo olla raskasta ja tuo sädehoito on vielä sitovuudessaan raskas jakso. Täällä ainakin aikataulut mätti aika usein. Harvemmin varmaan mentiin aikataulussa kuin myöhässä. Siihen kannattaa jo henkisesti varautua ennakkoon, että ei voi tehdä liian tiukkoja aikatauluja. Voisit melkein kysellä, onko mitään mahdollisuuksia ottaa sut aikataulun mukaan, vaikka homma mättääkin, koska sulla on lastenhoidon järjestäminen ja joku toinen on kiinni lapsissa silloin. Olisi niin turha viivyttää auttavaa kättä jopa tuntikausia...

  VastaaPoista
 2. Rajuja on tosiasiat ei voi kieltää :(
  Onneksi on keksitty täsmälääkkeet jo teittyihin soluihin, kuten herceptiini ja tamofeenilla hormoonivaikutukset.

  Hyvä, että on jo valmiina suunnitelmat millä mennään. Varmasti ne pisulaiset nitistyy noilla aseilla, Olet varmasti muutenkin tarkassa kontrollissa ettei mitään yllätyksiä tule. Peikko olkapäällä eläminen on ahdistavaa, mutta elämä kantaa usko pois.

  Voimia tuleviin päiviin !

  VastaaPoista
 3. "Harjoitellaan elämään epävarmuuden kanssa" -sitä juuri, ja kuinka vaikeaa se onkaan. Hetkistä oppii pitämään kiinni, ja lapset auttavat ajatusten pitämisessä muualla kuin syövässä. Ainakin aika ajoin.

  Kuitenkin, valopilkkujakin. Itse paholainen on pois. Jos marginaaleja vähän sädetellään lisää niin se vaan hyvä. Onneksi sinulla tuo her2-positiivisuus. Ja uusi täsmälääkekin kuulosti toiveita herättävältä.

  Sitkeitä nämä ovat, paholaiset. Tänään kuulin taas monta stooria hoitopedillä sukkaa kutoessa ja leukoja loksutellessa. Mutta kaikessa karuudessaan nekin loivat toivoa. Toivoa ja valoa myös sinulle! Pää pystyyn, tästä noustaan!

  VastaaPoista
 4. Tee, se toinen täsmälääke on lapatinibi ja jos oikein käsitin niin tätä harkitaan sen takia, että ne kasvaimen syöpäsolut ei ollut tarpeeksi kaput sytostaattihoitojen jälkeen. Ja sitä lisäsädehoitoa tulee sitten, jos marginaalit ei ole tarpeeksi ruhtinaalisia.

  VastaaPoista
 5. Varmasti rupee jo väsyttämään hoitorumba, mutta silti hienoa että löytyy aseita, ja vielä uusia ja tehokkaita. En ollut kuullutkaan tuosta lapatinibista (menikö oikein). Ja herkkuja saaneena kiinnostaa kovasti itseäkin, ja helpottaa että näitä aineita tulee uusia.

  Voimia voimia, satatuhatta kiloa!

  VastaaPoista
 6. Voimia täältäkin! Varmasti väsyttää, kun tuntuu että loppua ei taipaleelle näy. Mutta asia kerrallaan, ei sitä enempää jaksa kukaan muukaan. Hirmuisen sitkeä olet ollut, anna väsymykselle lupa.

  VastaaPoista
 7. Olet mennyt sellaisesta mankelista läpi että ei ole ihmekään jos ei tee mieli tanssia ja laulaa noita tuloksia kuunnellessa. Onneksi on hoitoja ja lääkkeitä, joilla pirulaista voidaan pitää kurissa.

  VastaaPoista
 8. V O I M I A !!! Jaksuja sädetykseen !!! Sun motto on kyllä aika hyvä "Kaikki paitsi puutarhanhoito on turhaa eikä sekään ole kovin tärkeää"
  TSEMPPIÄ ! Voimahali !
  pirtsikka

  VastaaPoista