maanantai 8. marraskuuta 2010

Valkoinen aamu

Yöllä satoi lumi maahan. Ihanan valoisaa! Ollaan miehen kanssa nautittu rauhallisesta viikonlopusta, kun lapset on hoidossa. Mä olen saanut täyshoidon ja mies on ulkoiluttanutkin mua pari kertaa päivässä. Tulee lähdettyä, kun toinen sanoo, että nyt mennään ja auttaa vaatteet päälle.

Leikkauksesta toipuminen on alkanut hyvin. Kipua on varsinkin kainalossa ja käsivarressa, mutta haava on siisti ja kivuton. Jumppa onnistuu ja käsi nousee ylös asti.
Henkisellä puolella olen edelleen lähinnä helpottunut, kun se syöpämöhkäle on vihdoinkin irroitettu minusta. Rinnan menetys ei vielä tunnut miltään. Rintakehä on vasemmalta todella rujon näköinen, ihan kuin jäätelökauhalla olisi rinta poistettu kylkiluihin asti ja ympärillä tursuaa rasvakerros entisellään. Taysista ei saanut mitään pumpulitissiä vaan tarvii odottaa viikko, kun dreeni ja tikit on poistettu niin voi hakea kevyttissin, jota voi pitää sädehoidon ajan ja sitten saa varsinaisen silikoni lätkän.

Katse alkaa pikkuhiljaa tähyämään eteenpäin, mutta miten tästä osaa alkaa elämään normaalia elämää. Rinnan menetys ei kotioloissa tunnu miltään, mutta entä sitten kun pitää lähteä ihmisten ilmoille. Olo on edelleen sairas ja raihnainen, kuntoutumisessa menee varmasti pitkään. Henkinen kuntoutuminenkin huolestuttaa, kuinka tästä osaa alkaa luottamaan, että elämä jatkuu ja syöpä ei siihen hoitoineen kuulu, ainakaan jokapäiväiseen elämään. Mistä löytyy se usko, että tauti on varmasti voitettu. Vielä pitää siis odottaa patologin vastaus näytteistä, mutta jos niissä tilanne näyttää hyvältä, mun pitäisi sädehoitojen jälkeen olla terve. Vähän sellainen olo, että henkisellä puolella kaikenlaisia myllerryksiä vielä tulossa.

11 kommenttia:

 1. Hienoa että toipuminen on lähtenyt hyvin käyntiin ja käsi tuntuu toimivan. Sytostaateistakin toipuu hiljalleen. Sädehoidot onneksi koettelevat lähinnä nahkaa ja kärsivällisyyttä. Henkinen toipuminen sen sijaan... se tuntuu itselläni olevan ainakin vielä alkutekijöissään.

  VastaaPoista
 2. Olet toipunut leikkauksesta tosi hyvin, kun käsikin jo nousee. Sen puoleen ei mitään hätää. Onneksi sädehoito on vaan pitkäveteistä, kun joka päivä pitää raahautua paikalle, kunhan vaan nahka kestää.

  Niinpä, hoitojen loppuminen on kuitnekin vähän tyhjän päälle jäämistä. Kýllä siinä aikaa menee, kun voi luottaa, että elämä kantaa. Kannattaa rauhassa prossesoida, vaikka ammattiauttajan kanssa asioita. Itse ensimmäisellä kerralla yritin päästä liiankin nopeasti normaaliin elämään, mutta se kostautui myöhemmin. Sitten vuosien jälkeen luin lehdestä syöpäjuttuja ja tajusin että onhan minullakin ollut syöpä, niin hyvin se sitten oli jäänyt taka-alalle. Onneksi en murehtinut uusimista, vain elin normaalisti. Nyt tietysti kaikki alkaa alusta ja erillaisena.

  Onneksi sinulla on ihana perhe tukena ja arjessa askaretta riittävästi, se vie parhaisten eteenpäin.
  Toivon sinulle voimia niin henkisiä kun fyysisiäkin.

  VastaaPoista
 3. Ihana mies sinua ulkoiluttamassa ; ) Mun mies teki mulle Fylli-tädin vanhoista sukista ja pumpulista, vieläkin rassukka tallella. Kiva, että jumppa sujuu, se on tärkeetä. Normaali elämä HUI SENTÄÄN ei mitään käryä enää siitä. Mutta päivä päivältä ja läheisten ympäröimänä elämisestä vaan elämää kehkeytyy. Onneksi sulla on perhe ympärillä. VOIMIA JA HALI !!!
  pirtsikka

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla että voit hyvin.Oikein Lämpöisiä ajatuksia ja vointia sinulle, teille kaikille.

  VastaaPoista
 5. Voimia toipumiseen!!!
  Ihana kuulla että olo on suhtkoht hyvä. Tsemppiä ja isot voimarutistukset!

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla, että haava ei kipuile ja on siisti, ja että käsi nousee :) Ihanaa, että mies on ulkoiluttanut sua ♥

  Täältä myös toivotaan sulle sekä henkisiä että fyysisiä voimia! Ja nyt saa kaikki luvan mennä hyvin - se sun kiintiö niistä takapakeista on kyllä täynnä.

  VastaaPoista
 7. Paremmalla puolella ollaan ! Kakkiainen on poissa JEE ! Henkinen puoli ottaa aikansa, mutta sinulla on sellaisia ihania palleroita pieniä ja isoja lähellä jotka laittavat äiteen pian kuntoon ! Hyviä ulkoiluja ja jumppia !

  VastaaPoista
 8. Mukava kuulla, että toipuminen on lähtenyt hyvin alkuun. Onneksi nyt on jo toppatakkiaika, ettei puuttuva tissi kovin hyvin erotu. Kaulaliinallakin saa hyvin peiteltyä jos tarvis.

  Hyvää vointia sinulle!

  VastaaPoista
 9. IHana kun saat pitää oman fysioterapeutin luonasi! Ei leikkauksen jälkeinen aika nyt mitään kahdenkeskistä laatuaikaa ole, mutta ihana kun olette saaneet huokaista hetken ilman jälkikasvua. Ja kiva kuulla että vointi on noinkin hyvä.

  Nyt uskotaan, että sinun kohdalla fyysinen sairaus on selätetty. Ja miksei uskottaisi, hoitoluettelosi tuossa ohessa on niin vaikuttava, ja leikkauksessa on sitten poistettu ne kuolleet vastustajat.

  Voimia kuntoutumiseen ja normielämään paluuseen!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille! Pikkuhiljaa eteenpäin. Välillä haava ja kainolo on ollut tosi kipeä ja nyt päätin kiltisti napsia särkylääkettä pari päivää säännöllisesti ja katsotaan sitten miltä tuntuu.

  VastaaPoista
 11. Älä säästele kipulääkkeitä, nyt oikeasti on niiden paikka. Hyvää ja nopeaa toipumista!

  VastaaPoista