tiistai 13. heinäkuuta 2010

Suunnitelmat taas uusiksi

Ei mennyt taaskaan niin kuin Strömsössä. Eli päivän raportti. Onkologi soitti aamusta ja sovittiin käynti polilla, että suunnitellaan hoitoja uudestaan niin kuin osasin jo vähän odottaa. Niin vakavaan vastaanottoon en ollut vaan varautunut. Tilanne on siis vakava, punoitus tarkoittaa, että hoidoista huolimatta tauti etenee. Otettiin aivan uusi kuvantamiskeinokin käyttöön, nimittäin digikamera. Mun tissejä ei ole ennen kuvattukaan, hyvähän se oli hoitaa pois alta ennen kuin leikkaavat toisen pois. Kuva otettiin siis siksi, että pystytään tarkkaan seuraamaan punoitusalueen laajuutta. Kauheen varovasti lääkäri sitä kuvausta ehdotti, jotenkin meinasi se varovaisuus ja korrektius huvittaa. Mun puolesta voidaan vaikka tehdä elokuva tosta mun tissistä kunhan tämä tauti vaan saadaan hoidettua.

Sitten keskusteltiin uudesta hoitosuunnitelmasta. Herceptin jatkuu, sytostaateiksi aloitetaan paklitakseli (Taxoteren sukulaissytostaatti) ja Avastin. Paklitakselia tiputellaan viikon välein ja noita muita harvemmin, mutta entistä tiukemmassa narussa Taysin läheisyydessä joutuu olemaan. Näillä mennään viikko kerrallaan, kunnes saadaan kasvain rauhottumaan sen verran, että päästään leikkaamaan, sitä kuinka kauan näin edetään, ei lääkäri osannut sanoa. Kyllä mä nyt luotan, että tällä uudelllan sytolla saadaan edistystä, koska Taxoterellähän alkuun saatiin hyvä vaste.

Hieman meinasi tulla toivoton olo, mutta kyllä lääkäri mulle vakuutti, että toivoa on ja he tekevät kaikkensa mun hoitamiseksi.

Miehelleni kerroin ja nyt teille koko tämän kauheuden, mutta omia vanhempia viellä vähän säästelen. Luultavasti en kaikkille ystävillenikään kerro koko totuutta. Tuntuu, että jotkut ystävät on ollut ihan riittävän järkyttyneitä ja ahdistuneita pelkästään siitä, että mulla on syöpä, enkä ole kauhean tarkkaan korjannut käsitystä minkä luonteinen tämä mun syöpä on. Monet on mua lohdutellut, että nykyään on niin hyviä hoitoja ja rintasyövässä hyvät ennusteet, niin mä en ole aina jaksanut heti masentaa, että tämä "hyvä ennusteisuus" ei välttämättä koske mua ja mun syöpää vaan mulla on uppiniskainen ja sitkeä paskiaiskasvain.

7 kommenttia:

 1. Näihin paskamaisiin uutisiin on niin vaikea löytää mitään järkeviä sanoja, mutta oon sitä mieltä, että yritys on parempi kuin hiljaisuus. Ja tottakai on toivoa, sehän on selvä, uudet myrkyt lisäksi kehiin, ja uudenlainen sota käyntiin. Uskomme niihin, täysin ja puolikkain rinnoin !

  Hieman mietin tuota läheisten suojelemista, se on täysin ymmärrettävää, mutta toisaalta kun vertaa siihen mitä sinä itse joudut kestämään, niin toivoisin että toiset tukisivat sinua eikä päinvastoin. Tästä älköön nyt kukaan suuttuko, sinulle vaan toivon paljon tukipylväitä ja tsemppaajia.

  Tänään kun myös istuin Taysissa katselin hetken tv:tä odottaessani. Isä Mitro siellä sanoi jotenkin näin: sanat kaatavat, sanat nostavat pystyyn. Siis sanoilla on mahtava voima, livenä ja kirjoitettunakin. Tsemppiä Adele !

  VastaaPoista
 2. Voi hittolainen. Mikään ei kyllä mee yleensä kuin Strömsössä..
  Uutiset vaikuttavat "ei niin kivoilta", mutta onneksi tekstistä huokuu sellainen apinanraivo tuota pirulaista kohtaan.
  Hyvä, että uusia keinoja löytyy kuitenkin ja niitä kokeillaan. Toivotaan, että ne toimii ja saadaan se pirulainen sinullakin alistettua.

  VastaaPoista
 3. Eihän niitä huonoja uutisia jaksaisi lähi-ihmisille kertoa, jos siitä seuraa että joutuu lohduttajaksi heillekin. Voimia sinulle, kaikenlaisia uutisia kestäviä ihmisiä lähellesi, ja ennen kaikkea - tehoa uusiin hoitoihin! Lämmöllä (kirjaimellisesti)!

  VastaaPoista
 4. Kurjaa kuultavaahan tämä on, mutta onneksi kaikkia hoitokeinoja ei ole vielä käytetty. Jaksamista ja voimia sinulle uusiin hoitoihin. Jos tuntuu että läheisten kanssa joutuu lohduttajan rooliin, täältä ainakin pesee tämän taudin - vai pitäisikö sanoa näiden tautien - realiteetit tuntevia tukijoita. Se tässä nettiyhteisössä on niin ihanaa.

  Itseäni ärsytti alkuvaiheessa kavereiden "sehän on vaan rintasyöpä, 90% paranee" -lohdutukset, kun ennuste ei ollut parhaasta päästä. Nyt näyttää kuitenkin huonosta alusta huolimatta hyvältä, toivon samaa sinulle koko sydämestäni. Toivoa on kun on elämää.

  VastaaPoista
 5. Ikäviä olivat kuulumiset :( Oikein lämmin voimahalaus ♥ ja peukkuja sulle, että uusi hoito puree kunnolla ja päästään leikkaamaan se p**kiainen!

  Tuttua täälläkin tuo, että nykyään on niin hyviä hoitoja ja rintasyövässä NIIN hyvät ennusteet. Eikä se lohduta pätkääkään, vaan tuntuu jopa toisen hädän aliarvioimiselta - vaikka onkin aivan vilpittömästi hyvässä hengessä sanottu. Niinpä sitä ei useinkaan viitsi alkaa kertomaan niitä toisenlaisia realiteetteja..

  Bettyä komppaan; "Ja tottakai on toivoa, sehän on selvä, uudet myrkyt lisäksi kehiin, ja uudenlainen sota käyntiin. Uskomme niihin, täysin ja puolikkain rinnoin!"

  VastaaPoista
 6. Sieltä se löytyi se metrinen halko, nyt sinulle vaan voimia hoidon kestämiseen! Vaikka niin mieluusti olisin sinulle jo suonut tauon myrkytyksistä ja sen leikkauksen. No, näiden tehotippojen jälkeen sitten.

  Uutiset saa pitää sellaisen piirin tietona kuin itse haluaa, sehän on selvä. Virtuaalivertaisiin voi luottaa, täältä pesee ämpärikaupalla tsemppiä!

  VastaaPoista
 7. Harmi että olen saanut huonoja uutisia. Onneksi lääkärit eivät ole kaikkea sinulle vielä kokeilleet.
  Ymmärrän täysin ystävien suojelun, itse sen joskus unohdin, mikä kostautu, kun heille sitten vakuuttelin että voin hyvin, jne.

  VOIMAHALI X 1000000 SINULLE !!!

  VastaaPoista