perjantai 4. maaliskuuta 2011

Oikea sairausloma

Tajusin tänään, että mä voin vihdoinkin alkaa viettää oikeaa sairauslomaa, kun molemmat pojat on hoidossa. Päivisin voin täysin keskittyä omaan vointiini ja tehdä sitä mikä hyvältä tuntuu.
Eilen hain vihdoinkin oikean proteesin. Jestas, että on iso, kun sen lätkäseen tohon käteen, mutta paikallaan näyttää ihan hyvältä. Tiinan suosittelemaa kontaktitissiä en ottanut, koska hoitaja suositteli taskumallia aluksi, kun iho on vielä herkkä ja mulla on vielä kipuja haavan ja kainalon alueella, joten olin samaa mieltä. Katseltiin myös uimaproteesia, mutta sen hankintaan tarvitsee lääkärin luvan. Onneksi mulla on lääkäri jo ensi viikolla ja luulen, että lupa irtoaa. Hieno uutinen, mä kun luulin, että se uimaproteesi pitää hankkia omalla kustannuksella. Uimapuvusta ja uusista liiveistä tulee varmasti ihan riittävästi kuluja. Uimaan pääseminen alkoi heti himottaa, kun meillä on niin hieno uusi uimahallikin, enkä ole kertaakaan käynyt testaamassa. Täytyy suostutella miestä huomenna liivikaupoille Tampereelle, että saa katsastettua tarjonnan vai tarviiko lähteä Helsinkiin ostoksille.

Uimisen lisäksi olen haaveillut muutenkin kuntoilun aloittamisen. Fressiin saisi syöpäyhdistyksen jäsenyydellä hyvän alennuksen. Jumppiin en varmaan vielä uskalla, mutta jos vähitellen aloittaisi kuntosalin puolella. Siitäkin pitää kysellä lääkäriltä, että pitääkö sairaanpuolen kättä jotenkin vielä varoa.

Vatsa ja selkäsäryt jatkuu ja ajatukset hakeutuu liian usein mahdollisiin metastaaseihin. Toivottavasti ensi viikon lääkäri tuo ainakin hetkellisen helpotuksen epäilyihin.

Pojat on siis mummolassa hoidossa niin sovittiin tälle illalle miehen kanssa treffit, mennään ulos syömään. Pääsee uusi tissi oikein tositoimiin, täytyy sovitella urakalla paitoja, saattaa nyt näyttää vähän paremmalta kuin sen pumpulipompulan kanssa.

Hyvää viikonloppu! Ihan oikeesti! :)

16 kommenttia:

  1. Hienoja suunnitelmia sinulla!
    Viettäkää hauska ilta!

    VastaaPoista
  2. Niin oikein, nyt voit tosiaan keskittyä hoitamaan itseäsi. Jännä juttu tuo että uimaproteesin hankintaan tarvitsee erillisen luvan, täällä se kuuluu "pakettiin".

    Sen mitä olen itse kysellyt leikatun puolen kädestä niin painoja saa nostaa kunhan aloittaa maltillisesti eikä tee liikaa toistoja.

    Mukavia treffejä, ja hyvää viikonloppua!

    (ja toivottavasti nuo inhottavat kivut helpottaa ja saat niille jonkun harmittoman selityksen)

    VastaaPoista
  3. Rouva kuulostaa jo toipuvan, tosi kivalta tuntuu lukea. Onnea ja pitkää ikää uudelle tissille! Että oikein treffit miehen kanssa. Nauttikaa illasta ja toistenne seurasta. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Kyllä se on aika huima ero, kun saa pumpulitissin tilalle silikonikimpaleen ;) Pumpulia en ole vieläkään heittänyt pois, vaan se on sellainen hätävara, joka säilyy valmiina "yörintsikan taskussa". Ja uimatissi pitää ehdottomasti saada. Ui tai ei. Se on myös hyvä varatissi, jota käytin toisten nurkissa yöpyessäni yötissinä.

    Toivottavasti teillä on ihanat treffit ja mukava viikonloppu ♥

    VastaaPoista
  5. Meillä Turussa ei saa maksusitoumuksella kuin silikoniproteesin ja yhdet liivit. Uimaproteesi pitää hankkia itse. Teillä on paremmin asiat.
    Oikein ihania treffejä teille ja muutoinkin mukavaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
  6. Meilläkin piti uimatissi hommata ihan omalla kustannuksella, nyt se onkin ihan käyttämättömänä tuolla kaapissa kun tämä kuppikoko vaihtui tyystin:) Irtotissi on ihan kätevä, silikonin ilot katoavat samalla kun kontaktipinta ja kiinnittyvyys heikkenevät.. Mullahan on itse asiassa aika kattava tissikokoelma, eri kokoja ja merkkejä:)

    Yllättävän nättejä proteesiliivejäkin löytyy, ja eiköhän niitä löydy treelta kun kerran täältä pohjoisestakin. Alekorista niitä vaan ei kyllä löydä, ja juur ja juur yhdet raaskii kerralla ostaa. Hyviä löytöjä ja ihania rehvejä!

    ..ja lepää, liiku, nuku, nautiskele kahvisi ja sanomalehtesi rauhassa.. nauti saikusta. Niin varmaan kyllä teetkin.

    VastaaPoista
  7. Ihana oli lukea, olet selvästi voimaantunut. Uiminen on tosi hyvä liikuntamuoto, ei ainakaan tule tehtyä mitään liikaa, kuntosali tosiaan varovasti.

    Ihana kun menette miesi kanssa treffeille, kahdenkeskinen aika muualla kun kotona tekee varmaan hyvää. Teilläkin elämä varmaan aika hektistä, kun poitsut siellä temmeltää.

    Nauti elämän oienistä iloista, minulle on nyt vähän euforinen tila, mutta se varmasti tasottuu.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Mulla on ollut hyvä tai ainakin hieman parempi viikko takana. Vaikeita päätöksiä pitänyt tehdä, mutta niiden ansiosta paranemista luvassa.

    Mulle neuvottiin, että Anttilasta löytyy hieman halvemmalla proteesi liivejä ja ne oli jopa alennuksessa. Olikohan sitten poistumassa valikoimasta, mutta sain omaa kokoani valkoiset hintaan 15 e. Nyt on sitten valkoiset ja mustat, näillä pärjää vähän aikaa. Uimapuvun vielä etsin.

    VastaaPoista
  9. Hei,
    olen Tiinan blogin kautta seurannut myös sinun blogiasi puolisen vuotta ja olen kovin iloinen siitä, että mielesi on valoisampi (ja siitä, että Olga ja Kitsune selvisivät säikähdyksellä, tulkoon samalla sanotuksi, kun tällä näytätte olevan!).

    Uimapukuasiasta piti kertoa. Itse googlasin viikko sitten Mastectomy swimsuit (kun olin ensin tutustunut netissä Amoenan valikoimiin). Löysin amerikkalaisen Lands's End -kaupan, ja sieltä tämän uimapuvun http://www.landsend.com/pp/AlloverControlSlenderCarmelaSwimsuit~191482_593.html?bcc=y&action=order_more&sku_0=::BKY&CM_MERCH=IDX_00006__0000000645&origin=index Muitakin malleja näyttää olevan runsaasti tarjolla.

    Puku ei vielä ole tullut, joten en osaa kertoa, miten hyvin kokoarvailuni osuivat paikalleen. Hauskana yksityiskohtana voin kertoa, että siellä on mahdollista chattailla myyjän kanssa ja kysellä tarkemmin neuvoa esim. just noissa kokoasioissa.

    Äsken, kun kävin hakemassa linkkiä tähän liimattavaksi, huomasin, että niillä on nyt 25% alennus uimapuvuista 7.3. asti. Kuten sanottu, en varsinaisesti osaa vielä suositella, kun en ole omaa uimapukuani vielä saanut, mutta Kaliforniassa aikoinaan asunut ystäväni kertoi, että tuo kauppa on varsin tunnettu postimyyntifirma, eli oletan luotettavaksi. Laitan omaan (pitkään päivittämättä olleeseen) blogiini lisää aiheesta, kunhan uimapuku saapuu.

    Hyvää kevättä meille kaikille!

    t. Irmeli

    VastaaPoista
  10. Hei! mä ostin aikoinaan uimapuvun syöpäyhdistyksestä. sama proteesi sopii uimapukuun ja liiveihin. Pumpulitissi on nyt hyvä kun mulle tehtiin uusi rinta ja toinen on vielä suurempi. se odottaa pienennysleikkausta:)) Hyvää kevättä kaikille!!

    VastaaPoista
  11. Hyvä Adelhaid ! Sulla oli varmaan mahtava viikonloppu ; ) Mun elämä muuttui, kun sain proteesin. Kiva, että harkitset uimaan lähtemistä ja kuntosalia. Olin nyrkkeilemässä (kunto sellaista) tyttäreni kanssa - oli kyllä rankkaa, vähän jouduin lintsailemaan välillä. Käsi oli pikkasen ihmeissään, mutta ei tullut turvotusta. Vielä kävin zumbassakin ja taas tyttären kanssa. Se oli aikamoista rääkkiä. Mun kunto on ihan pohjamudissa. Liikkua pitää, sanoi lääkäri ja sitä neuvoa yritän noudattaa. Hyvää alkavaa viikkoa ja iloitse rintsikoistasi ; )

    VastaaPoista
  12. Joku voisi luulla, että olen trolli, kun heti ensimmäisellä kommentointikerrallani mainostan tavaraa. En ole, olen ujo lukija, joka ei ole uskaltanut kommentoida, kun koen olevani vähän ulkopiiriläinen selvittyäni tällä erää pelkällä rinnanpoistolla. Uima-asia kuitenkin on sellainen, että siinä olemme tasatahtia ottamasa ensimmäisiä tissipuolisia vetoja. Sikspäs tulin vielä toisen kerran osallistumaan tähän keskusteluun. Nimittäin nyt se Land's Endistä 23.2. tilattu uimapuku tuli.Kokonaishinnaksi rahteineen tuli 85 euroa. Kokoa jännäsin, liekö sopiva. On se. Suomalainen kokoni on 40/42, liivikoko 80 C, ja jenkkikoko 12 on just sopiva. Pyllystä ehkä hiukan väljä siihen nähden miten napakka mahan kohdalta (siinä on sellainen makkaroita siloittava vuori vatsan kohdalla). Yläosa on onnistunut: kaula-aukko ei repsota eikä kainalon arpi näy pahasti.

    t. Irmeli

    VastaaPoista
  13. Kiitos Irmeli, pitää käydä tutustumassa tarjontaan.

    Viikonloppu oli mukava, muutenkin viime viikko. Pojat tuli eilen kotiin ja siitä se alamäki sitten taas lähti. Mahakivut paheni niin koviksi, etten kotilääkkeillä enää pärjännyt ja päädyin viettämään ensin 3 tuntia tk:n ensiavussa ja sitten 5 tuntia Taysissa. Tuloksena munasarjakysta joka kipuilee, lisää vaan kipulääkettä ja kontrollia parin viikon päästä.

    Tämä päivä on mennyt vähän sumussa huonosti nukutun yön takia ja lääkkeiden takia. Isompi poika on kotona kuumeessa, onneksi tyytyväisenä kattonut muumeja koko päivän.

    Että tämmöstä meillä taas.

    VastaaPoista
  14. No voi sua. Pääsit kuitenkin nopeasti hoitoon ja kontrolliin. Kovat kivut itsellä ja pienet lapset ei oikein ole hyvä yhdistelmä. Eikö sitä kystaa voi poistaa?

    VastaaPoista
  15. Mulla on ollut niitä kystia ja kaameet kivut joskus nuorena tyttönä. Ei niille silloinkaan mitään tehty. Ei ole edes seurattu millään lailla. Kai mulle silloin sanottiin, että jos ei kivut lopu (esim.) kuukaudessa, niin sitten takaisin kuviin - tai jotain vastaavaa. Toivottavasti sun kivut loppuu! Ei tosiaan ole helppoa pienten lasten ja kovien kipujen kanssa :/

    VastaaPoista
  16. MOi ! Oli sekä että hyviä että pikkaisen vähemmän kivoja uutisia. Kurjaa tuo kystajuttu, olisi saanut jäädä kyllä osumatta sun kohdalle. Mutta muuten kuulostit mukavan pirteältä ! Kiva ! Kevätaurinkoa päiviisi !

    VastaaPoista