lauantai 3. syyskuuta 2011

Jatkoa edelliseen

Sairaalasta pääsin viikko sitten kotiin, mutta ei silti kovin hyvin mene. Tulehdus ei millään meinaa rauhoittua, kuumetta on ollut joka päivä eikä olo ole muutenkaan ollut parempi. Torstaina kävin sitten onkologilla näytillä. CRP oli erittäin hitaassa laskussa, edelleen 50. Sitten otettiin nestettä arven alta, mikä mukavasti helpotti painetta. Neste laitettiin näytteeksi ja maanantaina saan kuulla kasvaako siellä joku pahakin mörrikkä. Sitten mä sain kokea pitkästä aikaa piinallisimpia hetkiä, kun lääkäri ehdotti, että katsotaan mammografia ja ultaääni eli etsittiin onko sitkeän tulehduksen taustalla SYÖPÄ. Onneksi pääsin tutkimuksiin melkein heti, mutta oli ne 15 minuuttia mitä jouduin odottamaan aivan kauheita, mä olin jo varma, että nyt se taas alkaa, että varmasti sieltä löytyy syöpää. Mä en melkein pystynyt hengittämään ja mammografian litistely, epämukavuus ja kipu tuntui aivan toisijaisilta asioilta. Onneksi siellä oli taas aivan mahtava röntgenlääkäri ja hän heti ultraääntä aloittaessa kertoi, että kuvissa ei ollut mitään syöpään viittaavaa ja ultratessa kertoi vähän väliä, että kaikki on normaalia. Leikatulla puolella oli edelleen nestettä, mutta ei syöpää tai märkäpaisetta. Oli ihan kauhea shokki joutua yllättäen taas pelkäämään syöpää, mutta nyt on osittain vuosikontrollin pelko kärsitty ja EI OLE SYÖPÄÄ!!!! Tulehduksen hoidon suhteen mulla oli vaihtoehtona mennä vielä pariksi päiväksi osastolle i.v. antibiootille tai vielä yrittää suun kautta antibiootilla kotona, no mä tietysti kirmasin äkkiä kotiin. Mieluummin täällä kotona pötköttää kuin sairaalassa, toisaalta nyt saa koko ajan pelätä, että kuume nousee korkeammalle ja joutuu menemään ensiapuun. No edelleen on toivoa, että kyllä se tästä.

Vähän meinaa taas ottaa päähän oikein sillä V-sanalla, mutta jostain pitää taas kaivaa kärsivällisyyttä ja jaksaa rauhassa makoilla ja antaa kehon parantua. Pojat lähti taas mummolaan hoitoon, että nyt voi lepäillä ja kerätä voimia.

8 kommenttia:

 1. Varmasti säikäyttää, jos onkologi ehdottaa syöpätutkimuksia mistään syystä. Onneksi pääsit pelkällä säikytyksellä. On se silti ihme, että ne ei sun jatkuvalle tulehdukselle mitään mahda - hyvä kun meni näytteet tutkittavaksi ja peukut syyn löytymiselle. Ei ihme, jos v-käyrä nousee, mutta hyvä tietää, että se ainakin toimii ;)

  VastaaPoista
 2. Huijui - voimia toipumiseen! säikäytti todella!

  Mä koin kans tosi tärkeeks fiksut röntgenlääkärit jotka ultratessa/kuvatessa kertoi edistymää. Että kainalo näyttää puhtaalta jne...

  toivotaan että saat oikeat antiloopit nyt että saat sen tulehduspirulaisen taltutettua!
  voimia

  VastaaPoista
 3. Epäilemättä säikäytti! Onneksi tosiaan vaan säikäytteli :) Toivottavasti kokeesta selviää mikä pöpö on kyseessä ja osataan valita just ne oikeat mömmöt. Jaksuja!

  VastaaPoista
 4. Huh, voin vain kuvitella missä tunnelmissa tutkimuksia odotit - onneksi ne hoituivat nopeasti ja IHANAA että syövän osalta voit nyt ainakin olla rauhallisin mielin.

  Ihmettelen kanssa kovasti ettei tulehdusta saada häädettyä, sitkeä pöpö on. Onneksi olet sinäkin. Olet, olet.

  VastaaPoista
 5. Huh, voin vaan kuvitella sinun kauhun hetket. Vääryys on, kun joutuu noin nuorena olemaan vähän väliä piinapenkissä.

  Sitkeä pirulainen haavassa asustaa, ihme toisaankin ettei sitä saada pois.

  Voimautumista!

  VastaaPoista
 6. Voimia ! Toivottavasti se pöpö häviäisi sen siliän tien. Ja onnea tuloksista, onneksi ei ollut mitään.... huh mitkä tuokiot kävit läpi. Olen myös siellä samassa ultrausluukussa tavannut tavattoman ihanan vanhemman naislääkärin, on harvinaisen empaattinen ja puhelee kuin ihmiselle. Voi hyvin.

  VastaaPoista
 7. Betty, mä taidan tietää ketä sä tarkoitat, mutta mä tapasin jo toisen ihanan naisradiologin. Mulle vaan on se mammo/uä-huone ihan kamala paikka, koska mä sain siellä kuulla ekaa kertaa, että mulla on syöpä.

  Popsis popsis uusi antibiootti kuuri menee. Näytteessä ei kasvanut mitään eli arviolta vaan heitettiin uusi antibiootti, olis taas päässyt osastollekin i.v.-tippaan, mutta ei oikein napannut. Vointi on jo vähän parempi, mutta selvästi vielä normaalia heikompi. Blääh!

  VastaaPoista
 8. Toi on varmaan kovempi juttu elimistölle, kun ensin myrkytetään kunnolla ja sitten vasta leikataan :/ Voi kun jo pääsisit tosta tulehduskierteestä ja saisit voimasi takaisin!

  VastaaPoista