maanantai 5. maaliskuuta 2012

Hoidoista seurantaan


Tämän kiitoskortin kiikutan huomenna päiväosaston hoitajille, kun menen viimeistä kertaa Herceptin hoitoon. Tänään kävin onkologin vastaanotolla ja yllättäen päädyttiin siihen, että Tyverbiä ei enää uskalleta aloittaa uudelleen, koska kuumeilun taustalla voi olla sen aiheuttaman keuhkoreaktio vaikka kuvat ja keuhkojen tähystyksen tulokset oli normaaleja. Lisäksi onkologi laskeskeli, että Herceptiniä on nyt mennyt kaksi vuotta ja sitä pidempään sitä ei yleensä anneta eli päätettiin, että sekin lopetetaan. Syöpälääkkeinä jatkuu siis enää Tamofen.

Kuumeilu tutkimuksia edelleen jatketaan eli kuvataan vielä magneetilla pää, kun sitä ei ole kunnolla vielä kuvattu ja otetaan luuydinnäyte. Olisi saanut vielä itse ehdottaa, jos tulisi joku tutkimus mieleen. Onkologi vakuutti, että mitään kiveä ei jätetä kääntämättä, että tämä selviäisi. Lisäksi nyt päädyttiin aloittamaan Tyroxin-hoito kilpirauhasen vajaatoimintaa. Arvot on vähitellen laskenut ja nyt T4V oli selvästi alhainen. Pienellä Tyroxin lisällä pitäisi olla ihan myönteinen vaikutus väsymykseen ja voimattomuuteen. Toivotaan, että se antaa potkua tähän kevääseen.

Hieman yllättäen tuli tämä lääkitysten lopetus, että aluksi tuli kova pelko, että kuinka sitä uskaltaa olla ilman Herceptiniä ja Tyverbiä. Nyt on kuitenkin hyvin kuvattu, että syöpää ei pitäisi olla missään väijymässä. PET-CT:llä ilmeisesti hyvin näkee pienetkin pesäkkeet. Nyt sitten pitäisi uskoa, että tästä on selvitty. Kuumeilu ja kurja olo pitää jotenkin yllä tunnetta, että mä olen edelleen sairas. Innolla mä kuitenkin odotan, että tästä voisi nyt vointi parantua, kun useampi lääke, joka voi kuumeilua aiheuttaa, on lopetettu. Outoa on  ajatella, että mä viimeinkin pääsen siirtymään syöpähoidoista seurantaan. Seuranta väli on 3 kk, että ei kovin pitkää liekaa anneta, mutta ainakin näin alkuun tuntuu hyvältä, että väli ei ole kovin pitkä, syöpämörkö kuitenkin käy pelottamaan, jos ei riittävän usein onkologilla saa vahvistusta siitä, että on terve.

5 kommenttia:

 1. Seuranta kuulostaa hienolle sanalle.
  Samoin tuo käynti onkologilla.

  Toivon vilpittömästi,että nyt narukerää purettaessa alkaa kuumeilu laantua j a pääsisit nauttimaan keväästä ja auringon lämmöstä hyvillä mielin.

  VastaaPoista
 2. Hyvä Heidi! Melkoinen sankari ja selviytyjä olet, kun vähän vilkuilee tuota ruudun oikeaa reunaa. Tsempit seurannelle ja paljon uskoa parempaan huomiseen!
  Terkut Haikon kartanosta!

  VastaaPoista
 3. Toivotaan että nämä toimenpiteet saa sut pirteämmäksi ja että se kuumeilu loppuu. Hienoa, ettei kiveäkään jätetä kääntämättä :)

  Iloa ja valoa sinne!

  VastaaPoista
 4. Noh noh rk, eipä liiotella, ei tässä tosiaankaan olla mitään sankareita. Mutta tänä keväänä aurinko saa paistaa eikä se häiritse mua yhtään. Kai tästä sitten voi selvitä.

  VastaaPoista
 5. Voiko sanoa näin: onnea hoitojen päättymisestä!

  VastaaPoista