sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Jouluruusu yllätti

Paluu "normaaliin" arkeen kohtasi taas vastoinkäymisiä, kun torstaiaamuna oli vähän kummallinen olo ja mittasin kuumeen ja sehän oli yli 38 astetta ja leikattua rintaakin vähän koski. Tiesin heti, että ruusuhan se sieltä pukkaa. Soitto syöpäpolille ja heti aamusta labroihin. CRP oli vain 30 joten onkologi suhtautui asiaan optimistisesti ja aloitettiin suun kautta antibiootit. Kuume sitten vain nousi ja nousi ja oli perjantaiaamuna 39,5 astetta ja alkoi olla sellainen olo, että ei tämä taida ihan näin helpolla hoitua ja viikonlopun yli en uskaltanut antibioottien tehoa odotella vaan rohkaistuin ja soitin taas syöpäpolille. Lääkäri pyysikin minut sitten osastolla käymään, mutta yökyläänhän sitten piti jäädä, kun CRP oli pompsahtanut 200:aan. I.v. antibiootteja on nyt viikolopun yli tiputeltu. Päivällä olen päässyt käymään kotona, mutta kohta taas pitää suunnata osastolle tiputukseen ja yöksi. Huomenna osaston onkologi saa sitten selvitellä infektiolääkäriltä, että kuinka pitkään jatketaan antibioottia ja mitä seuraavaksi keksitään estohoidoksi, kun 3 viikoin välein pistettävä Pendysin ei kerran riittänyt. Pöh, sanon minä. Toivottavasti tästä pian kuntoutuu jaloilleen ja takaisin töihin.

5 kommenttia:

 1. Pöh, sanon minäkin! Miten sinusta noin ruusualtis on tullut??? Eikö ne usein toistuvat ab-kuurit vie samalla kaiken muunkin vastustuskyvyn? Äkkiä paranemaan! :)

  VastaaPoista
 2. Toivotaan pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 3. Kotiin pääsin tänään, suun kautta Kefexinit jatkuu 5 viikkoo ja estolääke Pendysinin annos tuplataan. Osastonlääkäri oli tosi ihana, kannusti ottamaan yhteyttä, jos yhtään vointi menee huonommaksi. Vointi on jo yllättävän hyvä.

  VastaaPoista
 4. Paaaaaljon tsemppiä täältä. <3

  VastaaPoista
 5. Tomi Kianta on kyllä super kirurgi!! Leikkasi minut 9.1.13. Seuraavana aamuna tuli katsomaan ja hymyili, rohkaisi ja antoi luvan lähtee kotiin. Ihan on ilo silmällekin... jälkitarkastusta odotellessa.

  VastaaPoista