tiistai 8. helmikuuta 2011

TillkujaLaitetaan uusi kuva, kun kerran kakku on syöty ja lautanen nuoltu.
Kädet on jaksanut piipertää vaikka pää on ollutkin jumissa. Tätä tilkkutyötä tehdessä tuli mieleeni vertaus, että elämäkin on kuin tilkkutäkki, välillä tilkut on tummia ja rumia, välillä taas täynnä kirkkaita värejä ja iloisia kuvia, kun ne kaikki elämäntilkut yhdistää tulee siitä ainutlaatuinen kokonaisuus niin kuin me kaikki ihmiset olemme, ainutlaatuisia. Viime vuoden tillku on täynnä mustaa ja verenpunaista lankaa, mutta pieninä kirkkaan vihreinä ja keltaisina pilkahduksina on mukana mun pojat.

10 kommenttia:

 1. Ihania tilkkuja - oivia tarinapeittoja ; ) Eläimet on kivannäköisiä, varmasti pojat tykkää.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 2. Södejä tilkkuja, tarinapeittopa hyvinkin :)

  Mä taidan muuten kans aloittaa vuosien laskemisen ykkösestä seuraavilla synttäreilläni.

  VastaaPoista
 3. Ihania tilkkuja :)
  Mukavaa kun jaksat tehdä käsitöitä, vaikka meili onkin maassa. Se kyllä kertoo, että sinulta toimintakykyä löytyy ja elämä alkaa vielä suttaantua. Hyvä kun värimaailma on kirkastunut.

  VastaaPoista
 4. Ihania tilkkuja. Niitä kun syntyy, lopulta saatte peiton joka on tarpeeksi iso vaikka koko perheelle.

  (Mahtaisiko noista löytyä ohjetta kettutilkkuun..?)

  VastaaPoista
 5. Kitsune, ei valitettavasti ollut kettua vaan nuo kuviot mitä on tuossa peitossa. Ei varmaankaan ole kauhean vaikeaa itse suunnitella ruutupaperille. Ajattelin myöhemmin lisätä tilkkuja, että mahtuu molemmat pojat viltin alle kuuntelemaan satuja.

  VastaaPoista
 6. Kiva idea, iltasatupeitto lapsille. Ei tarvitse kirjaakaan, kun jo peitossa on monta tarinaa. Anna pään vaan levätä, jos kädet virkkaa ilmankin!

  VastaaPoista
 7. Mahtava idea.tarinapeitto.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihku. Jämälankoja riittäis tällä tätillä useampaankin vilttiin:)
  Teidän pikkuprinssille onnetoivomukset näin jälkikäteen! Meilläkin on vasta syöty kakkua, vuosia sankarilla 11 enemmän kuin teidän kakkosella.

  Käsillä tekeminen on kyllä oivaa terapiaa. Parasta tietty on, ettei sitä edes tarvitse tajuta terapiaksi, se toimii ihan ilmankin. Mukavia käsityöhetkiä ja kivoja satuhetkiä poikain kanssa siellä viltin alla!

  VastaaPoista
 9. Ihana tilkkupeitto!!! Lapset muistavat tuon vielä aikuisinakin ;)
  t: Mirva

  VastaaPoista
 10. Ihana tilkkupeitto. Minusta väritä ovat aika kirkkaita, ei paljoa tummaa. Tee iso peitto, jonka alla on mukava miettiä tulee/muistella vanhaa. Nukuttaa pikku-ukkoja ja välillä itseään.

  Jaana

  VastaaPoista