lauantai 28. toukokuuta 2011

Puutarhalauantai


Siitä se lähtee. Kukkia, yrttejä ja salaattia (etualan kolmiossa, ei vielä ole itänyt).

Tänään on ajoittain ollut melkein normaali olo, siis sellainen olo, että olisi oma itsensä eikä mikään loppuunajettu syöpäkaakki. Tätä oloa mä olen niin pitkään odottanut, se antaa jotenkin toivoa, että kyllä tästä kuitenkin voi selvitä.

Tilasin tänään uimapuvun brittiläisestä nettikaupasta, kiitos vaan vertaissyöpäläiselle linkistä (Woman-zone). Tuli ainakin puolet halvemmaksi kuin suomalaisista kaupoista ja sai vielä valita minkälaisen mallin ottaa. Varsinkin kaula-aukko on melkein kaikissa proteesiuimapuvuissa liian avonainen mulle, kun rintakehän kuoppa ylettyy niin ylös. Toivottavasti tulee pian niin pääsen uimaan. Sitä en vielä ole päättänyt, että ompelenko sen vammaismerkin uimapukuun vai esittelenkö arpeni ylpeästi suihkussa. Se on varmasti vaan ikävää, jos ihmiset selvästi tuijottaa. No tuijottihan ne sillonkin, kun mä kaljuna lykkäsin lastenvaunuja. Mä taidan kyllä vähän liikaa ajatella, mitä muut ajattelee musta.

10 kommenttia:

 1. Nyt kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä :)! Siellä aletaan heräämään syöpämaseuksesta. (Opin eilen uudissanan länsinaapurista tulleesta postista: maseus on kuulemma apeuden ja masennuksen välinen tila!- heh)

  Puutarhanhoito ja uusi uikkari - hyvä sinä. Vaikea päätös, kumpaa antaa ihmisten salaa vilkuilla, arpea vai "merkittyä" uimapukua. Ajatukset "yleisöllä" menevät varmaan samoja polkuja kuin itselläkin ennen syöpätietoa, kun samaan saunaan ilmestyi rinnaton tai uimapukuinen nainen.

  Itse en ole vieläkään pystytynyt arpeani esittelemään, vaikka on paljon pienempi kuin sinulla (2 x osapoisto) ja aikaa on kulunut jo lähes kolme vuotta.

  Tärkeintä nyt kuitenkin on, että voit paremmin ja luottamus tulevaan palailee.
  Hyvää kasvua istutuksille!

  VastaaPoista
 2. Hieno ja käytännöllinen kasvimaa sulla! Mä ostin ne parit pikkutaimet puutarhaliikkeestä. Kiva kuulla, että olosi alkaa normalisoitua :)

  Kaula-aukko on useimmissa proteesiuimapuvuissa myös mulle aivan liian avara - taidetaan kuulua erityisryhmän marginaaliin ;) Mua ei kyllä yhtään houkuta esitellä tätä arpea julkisesti..

  VastaaPoista
 3. AIVAN MAHTAVA PUUTARHA ! Ihan kuin jostain Kotilieden lehdestä ; ) Hyvä Ade ! Kiva, että löysti uikkarit. Ai että kaljuna lastenvaunujen kaa, no ei ne immeiset sen koommin (kaiketi) meiän varustuksia vilkuile. Ite olen kyllä ollut samojen ajatusten kanssa, että hankkisko sen tarran. Noi kaula-aukot tuppaa ihan paidoissakin olemaan liian avaria. Mä saan aina tunkea jotain huivia tai sitten jotain bodya kehiin vaatteiden alle.
  Tsemppiä Ade - ja kesä koittaa kummiski ja meillekin ; ) siitä lähetään.
  -pirtsikka-

  VastaaPoista
 4. Maseukseen mulla on vielä vähän matkaa. Testien perusteella nyt mennään keksivaikeassa masiksessa, mutta edistystä parempaan sekin.

  Niinhän se on, että ennen sitä kaula-aukkoa esitteli ja nyt saa peitellä. Huivit siirtyneet päästä kaulalle.

  Pirtsikka eipäs nyt liiotella, kuva on niin epäselvä, että rikkaruohot ei näy.

  VastaaPoista
 5. Hyvä, että aurinko kurkistelee sieltä pilven takaa!

  Ei ole varmasti helppo päätös, meneekö uikkareilla vai ilman yleiseen saunaan, mutta kun entistä useampi menee ilman, sitä vähämmän tuijotetaan. Mutta se täytyy jokaisen päättää, ja ensimmäisen uikkarittoman osa on olla tuijotetuin.

  VastaaPoista
 6. hieno kasvimaa :) Mun viljelmät kyllä ihan kalpenee ton rinnalla ! Ihanaa, että ollut parempia päiviä <3

  Mä käyn joskus kuntosalilla ja yks kerta oli kiire, että en ois kerinnyt kotisuihkuun ennen menoa ja vaihtoehto oli että hikisenä hakeen lapset päiväkodista tai sitten kuntosalin suihkuun arven kanssa. Ja sinne suihkuun menin;) Sattumalta ei tullut ketään samaan aikaan, mutta ensi askel otettu ja se tuntui hyvältä. Mä päätin, että en rupee kyllä rajottamaan elämääni puuttuvan rinnan takia, ainakaan esteettisistä syistä :)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että valonpilkahduksia on näkyvissä. Usko pois, niitä tulee hetki hetkeltä lisää, ihan varmasti, vaikket aina jaksaisi uskoakaan.

  Tuo uimapuku-juttu on jokaisen mietittävä ja kokeiltava. Itse rohkaistuin ystävien kanssa kylpyläreissulla olemaan ihan ilman uikkaria suihkussa ja saunassa. Kyllähän joku katsoi, muttei se minua haitannut. Kiusaantunein taisi olla kahden pienen tytön äiti, joka yritti tyttöjä komentaa näiden kiinnittäessä asiaan huomiota. Olisi antanut kysyä, olisin vastannut, että rintani sairastui ja piti poistaa. Ei siinä salailua.

  Jotenkin koen, että olemalla oma itseni ilman toista rintaa olen samalla "valistus" ympäristölle. Niin, nuorikin ihminen saattaa sairastua.. Joku voi ulkomuodostani ahdistua, mutta en voi ajatella ihan jokaista.

  Nyt kesän tullen on toki taas haasteellista kun tuntuu, että jokainen toppi on niin syvään uurrettu tai kainalosta näkyy arpi. Enpä oli muutamia toppeja viime kesänä ostanut, jos olisin tiennyt. Mutta onneksi löytyy vaihtoehtoja. Ja kiitos tuosta linkkivinkistä, täytyy tutustua ja jospa tilaisi, niin pääsisi kesällä uimaan!

  T. Päivi

  VastaaPoista
 8. Kaunis kasvimaa sinulla ! Ja tosi kivat nuo pitkospuut ! Ja raparperilaatta ! Pienikin piipertäminen pihalla piristää, se on sitten kummallinen asia, mutta puutarhalla on iso parantava voima.
  Toivottavasti uikkari tulee pian ja pääsee koeuinnille !

  VastaaPoista
 9. Onnea siitä paremmasta olosta!

  Itse olen käynyt pari-kolme kertaa tissipuolena eri uimaloissa. Toki aina valitsen sen reunimmaisen suihkun ja käännän selän "yleisölle" ynnä nappaan pyyhkeen mahdollisimman pian ja läheltä, mutta enpä ole huomannut että kukaan olisi kahdesti katsahtanut vajavaista etuvarustustani. Saunaan en ole tosin viitsinyt mennä. En toisaalta varmaan menisi myöskään syöpäläismerkin kanssa uikkari päällä. Ehkä vähän pelkään sitä että päädyn jonkinlaiseksi rintasyöpämannekiiniksi, että samoin kuin raskaana ollessa kropastani tulisi jotain julkista omaisuutta ja kuka tahansa saattaisi katsoa luvalliseksi alkaa lätistä jotain aiheesta tai sen vierestä.

  Mutta kukin tyylillään, askel kerrallaan.

  VastaaPoista
 10. Mä jäin miettimään eniten tuota, että miten lasten kanssa siellä yleisessä saunassa - meinaan mä sanoisin jässikälle että tädillä on ollut rinta sairaana niinkuin minullakin.

  Oma arpi se loistaa kauniisti vaikka kirurgi yrittikin sen siististi nännipihan rajaa pitkin leikata :D

  Tule miten tulet, mene miten menet - ota mukaan vaiks ystävä <3 Voimia, rohkeutta ja iloa arkeesi kesän äärellä!

  VastaaPoista