lauantai 20. huhtikuuta 2013

Seuraava askel

Seuraava askel kohti toipumista on otettu. Kävin plastiikkakirurgin kanssa keskustelemassa rinnan rekonstruktiosta. Vaihtoehtoja tarkastellessa päädyttiin siihen, että TRAM-kieleke olisi ainoa sopiva vaihtoehto minulle. Silikonia ei voi laittaa toistuvien "rinta"tulehdusten takia ja selkäkielekkeestä ei saisi riittävän suurta. Suunnitelma on siis, että puolen vuoden päästä TRAM ja toisen rinnan pienennys. On se vaan niin, että pieni on kaunista ja tällä kertaa myös käytännöllisempää. Imusolmukkeiden siirtoa harkitaan myös, leikatun puolen kädessä on selvä lymfaödeema, mutta tehdään ensin varjoainekuvaus, jolla selvitetään onko imusuonien toiminta selvästi huonontunut, jos ei niin sitten vaan irrotellaan arpea kainalossa. Syksy on varmasti hyvä ajankohta leikkaukselle niin saan kesän viettää rauhassa.
Tässä kevään edetessä on tullut ihan sellainen tunne kuin olisin herännyt kolmen vuoden horroksesta. Synkät ajatukset ovat kaikonneet ja ensimmäistä kertaa uskon itsekin, että on mahdollista, että en enää koskaan sairastu uudestaan. Syöpähoitojen aika on nyt ohi ja pystyn suunnittelemaan tulevaisuutta ilman, että syöpä tai hoidot sitä mitenkään vaikeuttaa. Voin vain todeta, että on ollut ihan helvetin vaikeaa, mutta selvisinpä kuitenkin, ainakin tähän asti.

4 kommenttia:

 1. Olet sinä kyllä tosi selviytyjä kaiken kokemasi jälkeen! Isot onnittelut siitä ja horroksesta heräämisestä. Isossa traumassahan nukutetetaan pitkiksi ajoiksi, ehkä sinulla oli kolmen vuoden painajaisen lisäksi kolmen vuoden nukutuskin?
  Ei nuo leikkauskuvat kyllä kivoilta näytä, mutta on se kuitenkin uusi askel eteenpäin. Parempi syksyllä kuin kesällä, ehkä sitten on pöpöjäkin vähemmän.
  Tsemppiä leikkauksen odotteluun ja hyvää kesää!

  VastaaPoista
 2. Voi kun olisinkin voinut nukkua kolme vuotta ja sitten herätä terveenä ja jatkaa elämää. No nyt on jo helpompi, kun voi katsella kaikkea taakse päin.
  Voi olla, että leikkauksen jälkeen herätessä ihmettelen, että miksi helvetissä tämmöseen olen lähtenyt, mutta toivon ja uskon, että lopputulos on sen arvoinen.

  VastaaPoista
 3. Voi kun kiva juttu,on se nuorelle tärkeää et on "kokonainen". kaikkea hyvää sulle toivottelee vanhempi "puolinainen",viisi vuotta tulee täyteen äitienpäivän aikaan, oli se pojille aika shokki kun kerroimme sen äitienpäivänä kun kävivät.mut tässä ollaan, tällä hetkellä kaikki hyvin,nautitaan niin Sinä kuin minäkin.seurailen blogiasi jatkossakin ONNEA!!

  VastaaPoista
 4. Elämänmakuista kevättä sinulle rakkainesi!
  Ja syksyllä onnistunutta leikkausta.
  Lämmöllä al

  VastaaPoista