torstai 29. elokuuta 2013

Uusinta kierros

Reilu viikko sitten sairastuin flunssaan. Kummallinen flunssa olikin, kun ensimmäinen oire oli hengenahdistus, no tuli sitten kurkkukipua ja kuumettakin. Alkuviikon parantelin itseäni kotona, mutta sitten piti mennä jo työterveyslääkärille lähinnä labrojen tarkistukseen, että olisiko jo antibiootin tarvetta. No nuori työterveylääkäri Valtsu tutki ja labrojen lisäksi ehdotti keuhkokuvaakin ja mä olin, että ok mennään, jos on vaikka keuhkokuume. Tutkimusten jälkeen menin kotiin vastauksia odottamaan ja se puhelu olikin sitten mielenkiintoinen. Ainoa järkevä mitä sain Valtsusta irti oli, että vasemmalla keuhkossa on nestettä ja atelektaasia ja mainitsi atelektaasin mahdolliseksi aiheuttajaksi tuumorin. Korvissa alkoi humista ja oikein hermostuin, että eihän niin voi sanoa, että kai se nyt voi olla jotain tulehdusperäistäkin. No päätin siirtää itse hoitovastuun siinä vaiheessa onkologian puolelle, kun tiesin, että sieltä päin asia selvitetään ripeästi ja asiantuntevasti. Tuli pitkä ilta ja yö joista selvisin rauhoittavien avustuksella.

Aamulla soitin onkologian polin hoitajalle ja sittenhän alkoi tapahtua. Jo hetken päästä onkologini soitti, että menisin heti osastolle nesteen punkteerausta ja lisätutkimuksia varten. Silloin jo varovasti kysyin, että paljonko sitä nestettä siellä oikein on ja vastaus oli, että ainakin puoleen väliin keuhkoa. Tiesin heti, että se on kyllä aika paljon, mutta halusin edelleen uskoa tulehduksen mahdollisuuteen.

Osastolla suunnitelmissa olisi vartalon CT ja pleuranesteen punktio. CT:ssä kävin ensin ja sitten oli luvassa pleurapuntio. Ennen toimenpidettä sain jo kuulla CT:n vastaukset. Vasemmalla pleurassa oli paljon nestettä ja pieni tehostunut nodus ja oikealla kainalossa ja soliskuopassa oli selvästä patologisiksi sopivia imusolmukkeita. Itku pääsi, kun vielä siihen asti olin halunut uskoa, että se voisi olla jotain muuta kuin syöpää. Oikeassa soliskuopassa olin jo vähän aiemmin tuntenut pienen pahkuran, josta oli jo tulossa tutkimuksia, joihin en vielä ollut päässyt. Keuhkosta punktoitiin yli litra nestettä.

Keuhkoissa mylläsi samalla jokin tulehduskin siksi jäin osastolle i.v. antibioottihoitoon. Soliskuopan imusolmukkeesta otettiin myös näyte ja nyt on varmistunut, että sekä keuhkopussissa että imusolmukkeessa on rintasyöpäsoluja. Nyt oli sitten tapahtunut se pahin mitä olin pelännyt. Tilanteen dramaattisuutta lisäsi vielä se, että tunsin itseni todella sairaaksi keuhkon nesteen ja kipujen takia. Sairaalaan mennessä henkeä ahdisti jo levossakin. Jo seuraavana päivänä keuhkopussiin laitettiin pysyvä dreeni, jonka kautta nestettä päivittäin tyhjennetään. Kivut on vahvoilla lääkkeillä saatu kuriin ja viikon i.v. antibiootilla saatiin keuhkon tulehdus sen verran asettumaan, että tänään pääsin kotiin.

Eilen tehtiin hoitosuunnitelmaa eteen päin. Luvassa on sytostaatteja ja Her2-täsmälääkkeitä. Pääsen mukaan uuden her2-lääkkeen tutkimukseen. Ensi viikon torstaina aloitetaan. Lääkkeinä on tutkimuslääke pertutsumabi + trastutsumabi (Herceptin) + doketakseli (Taxotere) 3 viikon välein 6-8 sykliä. Sen jälkeen toivottavasti voidaan sytostaatti jättää pois ja jatkaa her2 biologisilla lääkkeillä.

Aivan puun takaa tämä tuli, juuri kun olin alkanut uskomaan, että tästä syövästä on selvitty. Elämää on keikautettu nyt aika tavalla. Sokkivaihe on edelleen päällä, en oikein osaa edes ajatella päivää pidemmälle. Syöpävapaat on nyt ohi.

21 kommenttia:

 1. Lähetän luoksesi paljon lämpimiä ajatuksia, joita en osaa nyt sanoiksi pukea. Voimia. Olen seurannut blogiasi jo pitkään, koskaan en ole mitään sanonut. Nyt oli sanottava vaikkei sanoja olekaan. Voimia voimia voimia.
  -E

  VastaaPoista
 2. Henkeä pidätellen ja surullisin mielin luin postauksesi, enkä mitenkään haluaisi uskoa, että tässä - kaiken jo tapahtuneen hyvänkin jälkeen - taas ollaan. Ei ihme, että olet shokissa, kun niin jo aloit uskomaan, että ryökäle on selätetty ja elämä voittaa. Ei tässä nyt mitään tolkullista tai merkityksellistä osaa sanoa. Apinanraivolla paholaista päin! Voimia sinulle ja läheisillesi! ♥

  VastaaPoista
 3. Voi helvetti. Sori kielenkäyttöni. Päivi

  VastaaPoista
 4. Tämä on kyllä niin väärin. Älä menetä toivoasi, sitä on. Uudet lääkkeet ovat hyviä ja olet hyvissä "käsissä" Radiuksessa.

  Olet mielessäni. Toivon sinulle mahdollisimman siedettävää oloa uusien lääkekuurien aikana ja erinomaisia hoitovasteita. <3

  VastaaPoista
 5. Olipa ikäviä uutisia. Laitan kädet ristiin, muuta en osaa. Lohdutusta ja voimia tuleviin päiviin.

  VastaaPoista
 6. Paljon lämpöisiä ja kannustavia ajatuksia. Täältä lähtee taistelutahtoa mukaan.
  Päivi

  VastaaPoista
 7. ei tähän osaa sanoa mitään...sellainen lamaannuttava tunne kun luki tätä.. onneksi asiat etenivät kuitenkin nopeasti ja sait hoitosuunnitelman heti. jaksamista, päivä kerrallansa.

  VastaaPoista
 8. Olen seurannut matkaasi blogista pitkän aikaa. Luin myös lehtiartikkelin ja olen samaa mieltä siitä, että paska tauti ja paskat hoidot.Olisin todellakin toivonut sinulle vapaata siitä p.stä. Elämä ei ole reilua, se murjoo liian kovaa. Onneksi on hoitovaihtoehtoja ja pakko mennä siinä putkessa mihin työnnetään. Jos vain voisin ottaa taakastasi edes vähän itselleni, sen tekisin. Voimia.

  VastaaPoista
 9. Ei ole sanoja, jotka sinulle tänä päivänä, tässä tilanteessa, voisin sanoa. Jospa tämän viestin kautta kuitenkin saisin sinulle lisävoimia lähetettyä. <3 Voimia <3

  VastaaPoista
 10. Niin toisin olisin toivonut!
  Ajatuksissa, rukouksissa olet mukana.
  Voimia, sisua, taistelutahtoa sinulle toivon, aurinkopäiviä kaiken keskelle voimia antamaan.

  VastaaPoista
 11. Olen seurannut blogiasi alusta lähtien, nyt kommentoin ensimmäistä kertaa. Epäreilua, niin kovin epäreilua. Voimia Heidi!

  VastaaPoista
 12. Voi paska! Taisteluun, eespäin, voimia <3
  Niin helvetin epäreilu tauti että.

  VastaaPoista
 13. Isosti voimaa <3 ei ole oikein sanoja....

  VastaaPoista
 14. Itku pääsi.Voimia taistoon.

  VastaaPoista
 15. Ihan pyllystä: (!
  Itse myös eri syöpään -09 sairastunut. Mielessä on ollut, kun sinulla tulehduksia ollut, ettei kaikki ole kuitenkaan kohdillaan ollut.
  Mutta se fakta on, että sinua on tutkittu, muttei mitään hälyyttävää ole löydetty. Vaikka tänä päivänä tutkimukset huippuluokkaa, niin silti kaikki ei jää "haaviin".
  Toivon koko sydämestä, että saat hoidot, jotka toivimat. Sinä trvitset lpsia ja lapset sinua: )!! taistelu alkakoon ja syöpä kadotkoon! Tsemppiä kympillä!! terveisin kohtalotoveri, myöskin pienten äiti: )

  VastaaPoista
 16. Hei. Niin epäreilua ja surullista! Paljon voimia ja hyviä päiviä. Toivottavasti hoidot sujuvat hyvin. Voimia myös perheellesi.

  VastaaPoista
 17. Voi ei :( olipa nyt kurjat uutiset. Hyvää vastetta toivoen ja voimia hoitoihin.

  VastaaPoista
 18. Tulin pitkästä aikaa lukemaan blogiasi ja aikamoinen järkytys :(((( Olen tosi pahoillani puolestasi.
  Saan itse aivan vastaavaa coktailia (herceptin+perjeta+docetakseli avent) ja kolme tiputusta takana ja tulokset olleet tosi hyviä! Yli 10 cm kasvain, kainalomuutokset ja solisluun luona ollut muutos ovat sulaneet lähes tulkoon kokonaan.
  Voimia ja enkeleitä Sinulle ja koko perheelle!

  Liisukka

  VastaaPoista
 19. Voi perse, sanon. Perkele. Syöpä on kanssa yksi kirosana. Perkeleen perkele.
  Lämpimiä ajatuksia sinulle. <3

  VastaaPoista
 20. Monia kirosanoja on tässä päässä pyörinyt.

  VastaaPoista