lauantai 9. elokuuta 2014

Oi ihana kesä!

Alku kesä oli kylmä ja kurja. Vointi oli huonohko ja kesästä nauttiminen tuntui epätodennäköiseltä. Pahoinvointi vaivasi ja väsytti. Kesän aikana kuitenkin vointi lähti paranemaan. Jaksoin risteillä lasten kanssa Ruotsiin ja miehen kanssa käytiin Hollannissa. Hollannissa jaksoin vähän pyöräilläkin ja käytiin katsomassa hienoa linnaa ja käveltiin sen puutarhassa. Rannallakin kävin, keräsin simpukoita ja uitin jalkoja meressä. Vähitellen alkoi tuntua, että kyllä tästä kesästä voi jotain tullakin. Kesäkuun lopulla kuulin vielä hyviä uutisia kontrolli CT-kuvista, tauti on pysynyt kurissa.

Ehdottomasti paras vointia parantava muutos lääkitykseen tehtiin viime lääkäri  käynnillä. Onkologi keksi epäillä, että mun pahoinvointi voisi johtua mun Oxycontin lääkityksestä. Ja koska kipulääkitystä ei voi vähentää sain lääkkeen, joka pitäisi auttaa Oxycontin-pahoinvointiin ja hiphei niin se auttoikin. Jatkuva oksettava olo on poissa, päivittäin tulee pieniä pahoinvoinnin aaltoja, mutta se on pientä, kun suurimman osan ajasta olo on hyvä. :)

Pitkät helteet toi uuden oireen, lihaskrampit. Ei mitään vähän pohje kramppaa vaan kaikki lihakset vuorotellen kramppaa, jalat, lonkka, selkä, kyljet, kädet, rintalihakset, niska. Yksi ilta oli täyttä tuskaa, kun selkä kramppasi vähän väliä ja oli tosi kivuliasta lisäksi kaikki muut lihakset siinä välissä. Viikon verran kun söin magnesiumia ja napostelin suolaista alkoi helpottamaan. Nyt on suht hyvä, kun ei vaan tee mitään tai venyttele. Leikatun puolen käsi ja rintalihas edelleen temppuilee, mutta on hallittavissa, kun ei vaan nosta tai tee mitään sillä kädellä.

Nyt mä istun mökin terassilla ja nautin auringon paisteesta ja vilvoittavasta tuulen vireestä, katselen lasten puuhailua. Neulon tässä samalla huivia lämmittämään tulevan talven pakkasiin. Kyllä tästä kuitenkin tuli aivan ihana kesä. :)

9 kommenttia:

 1. Kiva kuulla,että kesä toi tullessaan positiivisia juttuja.Olkoon syksy yhtä lempeä ��

  VastaaPoista
 2. Ihanaa! Toivottavasti krampit hellittävät myös. :-)

  VastaaPoista
 3. Mulla kramppaa ja nykii kanssa. Magnesium ei auta, mutta sytotoveri vinkkasi banaanien magiasta - tahi kaliumista, kummasti helpottaa bansku päivässä :D /J.

  VastaaPoista
 4. Kivakiva. Hyvää loppukesääkin! ♥

  VastaaPoista
 5. Jatkukoon olo hyvänä myös syksyyn!
  Päivi

  VastaaPoista
 6. Tämä kirjoituksesi oli erityisen ihana lukea. Olen niin onnellinen sun paremmasta olosta ja siitä, että kesästä tuli kuin tulikin hyvä. Syksystäkin tulee <3

  -pirkko-

  VastaaPoista
 7. Vielä on kesää jäljellä ja kauniita päiviä, toivottavasti vointisikin pysyy hyvänä. Minulla jalkakramppeihin auttoi reseptilääke nimeltä Krampiton, mutta luullakseni sitä ei enää saa. Onkohan jotain vastaavaa? Ruususuolakiteen imeskely auttoi myös toisinaan. Nuo krampit on tosiaankin pirullisia, varsinkin kun ne yleensä iskevät yöllä. Se kipu on aivan tainnuttavaa ja rampit vääntää varpaatkin vinksalleen.

  VastaaPoista
 8. Ihana, että voit paremmin. Minullakin ollut kramppeja iän kaiken. Nykyisin juon kivennäisvettä melkein litran päivässä ja joka aamu otan magnesium-tabletin.....Sekä yritän myös joka välissä muistaa juoda tavallista vettä.- Onpa ainakin yksi vaiva vähempänä...Vaikka tämän leikkauksen jälkeisen (imusolmukkeet poistettu) lievän käden hermosäryn sekä tamofenien aiheuttaman hikoilun kanssa olen jo oppinut sinuksi. Hyvää tätä päivää ja aurinkoa kaikkiin hetkiisi! Halauksin anitta

  VastaaPoista