maanantai 13. huhtikuuta 2015

Xeloda eli capecitabiini

Tänään alkoi taukoviikko Xelodasta. Nyt on hyvä hetki summata uuden lääkkeen haittoja, tehosta ei voi vielä sanoa oikein mitään. Ilmeisesti aika helpolla olen päässyt. Pahoinvointi on ollut aika herkässä, mutta siihen saattaa olla syy käyttämässäni kipulääkkeessä Oxycontinissa ja Oxynormissa. Kipuja on ollut jonkin verran selässä ja keuhkoissa, joten kipulääkettä olen joutunut ottamaan aiempaa enemmän. Nyt kuitenkin huomasin, että vaikka ennen olen sietänyt päivälläkin Oxynormia niin nyt siitä tulee paha pahoinvointi. On siis pärjättävä miedommilla lääkkeillä.
Maha on ollut sekaisin muutamana päivänä, mutta siihen ei ole tarvinnut ottaa edes Imodiumia.
Käsissä ja jaloissa ei ole ihottumaa tai punoitusta, ei ole edes kuivaneet. Olen kuitenkin varmuuden vuoksi rasvannut.
Väsymys on ollut aika hallitsevaa. Nukun joka yö 10-12 tuntia, enkä jaksa aamuisin millään herätä aikaisemmin, vain silloin kun on ihan pakko. Väkisin pakottamalla olen jaksanut joinakin päivinä lähteä kävelylle. En jaksa siivota, en tehdä ruokaa, en jaksa mitään muitakaan kotitöitä. Monta päivää tai oikeastaan viikkoa olen suunnitellut kasvien taimien laittamista, jota teen siis joka kevät, mutta vasta tänään sain aikaiseksi ja sekin onnistui vasta, kun vartin verran ensin itkin uupumustani. Nyt on vihdoin kurpitsan ja kukkien siemenet kylvetty.

Nesteen muodostuminen keuhkoihin on ilmeisesti ainakin vähän hidastunut. Nyt on kaksi viikkoa edellisestä punktiosta, eikä vielä hengenahdistus ole niin paha, että tarvisi vielä mennä tyhjentämään oikeaa puolta (vasemmalla on pysyvä dreeni). Vähän enemmän tänään jo hengästytti kuin aiemmin eli pleurapunktio on varmaan tarpeen viikon sisällä. Onkologi lohdutteli viimeeksi, että joudutaan varmaan vielä tyhjentämään, mutta se ei tarkoita sitä ettei uusi lääke toimisi. Menee kuulemma ainakin kolme sykliä ennen kuin voidaan tehoa arvioida. Toukokuun lopulla on sitten vastearvio CT.

8 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun jaksoit taas tulla kirjoittamaan, olet ollut mielessä monesti. Voimien toivoisin palaavan hyvän vasteen myötä, uudessa lääkkeessä on aina toivoa, eikä onneksi pahoja sivuvaikutuksia tässä.

  Kevät ja kasvipuuhat. <3 Voi mahdollisimman hyvin, sisko. <3

  VastaaPoista
 2. Rankkaa on. Hyvä että vähän jaksat puuhastella kuitenkin. Miten selviydyt lasten kanssa? Parempia voimia edelleen ja lääkkeelle tehoa!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti olotila pahoinvoinnin osalta helpottaa nyt taukoviikolla ja muutoinkin, että saat taas voimia seuraavaa kahta viikkoa varten.

  Kesää kohti mennään. Halaus <3

  Terveisin Pirkko

  VastaaPoista
 4. Saatko kaiken tarvitsemasi avun arkitöihin?

  Monet ravintolat (alkaen oppilaitosten ravintoloista, yliopistot, amkit jne) myy ruokaa myös mukaan. Ehkä ystäväsi voisi joskus tuoda ruokaa? Saisit vaihtelua siihen, millä päivittäisen ruuan nyt olet järjestänyt?

  Parempaa vointia!

  MaijaPK

  VastaaPoista
 5. Peukutamme lääkkeen tehoa. Kurja tuo pahoinvointi kipulääkkeen kanssa, onko lääkäri muistanut miettiä kaikki muut mahdolliset napit. Tarqiniq ? Ei pitäisi ainakaan aiheuttaa pahoinvointia.

  Auringon pilkahduksia jokaiseen päivääsi. <3

  VastaaPoista
 6. Kiitos kannustuksesta ja neuvoista!
  Täällä viikolla mulle vaihdettiin uusi kipulääke Depolan (morfiini), joka ei auheuta mulle pahoinvointia toisin kuin edellinen lääke Oxycontin. Targiniqissa on sama vaikuttava-aine kuin Oxycontinissa se vain aiheuttaa vähemmän ummetusta ja ei ole kela-korvattava lääke.
  Huomenna menen taas sairaalaan ja mulle vaihdetaan pysyvän keuhkodreenin tilalle isompi dreeni, kun nykyinen ei tyhjennä keuhkoa.
  Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!

  VastaaPoista
 7. Ihana, kun joku lääke on löytynyt!! Depolan nimisestä en ollut kuullutkaan. Pääasia,kun joku toimiva on, ihan sama mikä. Aurinkoista viikonloppua Sinulle !

  VastaaPoista
 8. Kuinka voit Adelhaid? Toivon ihania kesäisiä hetkiä sinulle perheen kanssa.

  VastaaPoista