lauantai 28. maaliskuuta 2015

Nesteessä

Pahoittelen, että en ole jaksanut kirjoitella kuulumisia. Jotenkin niin kokonaisvaltainen väsymys on ollut päällä. Eikä asiat ole taaskaan sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Sitä Xelodaa en kerennyt syömään kuin pari päivää, kun oli pakko hakeutua lääkäriin hengenahdistuksen takia. Nestettä oli taas kertynyt keuhkoihin. Paremman keuhkon puolelta punktoitiin 1 litra nestettä, mutta kappas vasemmalta missä oli enemmän nestettä ei saatu juurikaan nestettä pois, ei vaikka paikalle kutsuttiin thorax-kirurgi ja pisteltiin puudutusneulalla ainakin viisi kertaa. Tästä seurasi se, että Xeloda laitettiin tauolle ja muutaman päivän päästä nestettä poistettiin leikkaussalissa nukutuksessa tähystämällä tuosta kylkiluiden välistä. Tämä onneksi tehosi, nestettä saatiin hyvin pois ja keuhko aukesi aika hyvin. Osastolla meni viisi päivää, kun keuhkopussissa oli sellainen isompi dreeni. Toimenpiteen yhteydessä laitettiin myös tuollainen pienempi pleurX-dreeni, joka siis jää pysyvästi tai ainakin niin kauaksi aikaa kuin nestettä tulee. Samanlainen minulla oli silloin, kun uusiminen todettiin. Sen avulla voin itse tyhjentää nestettä pulloon kotona.

Toimenpiteen jälkeen hengitys tuntui taas helpommalta ja jaksoin tehdä pientä kävelylenkkiä hengästymättä voimakkaasti. Valitettavasti nyt viikon aikana hengenahdistus on taas lisääntynyt, enkä pysty enää kävelemään lenkkiäni hengästymättä. Nyt odottelen maanantaita, että soittelen taas syöpäpolille. Ehkä tuolla oikealla "paremmassa" keuhkossa on taas nestettä. Xelodaa en ole vieläkään saanut aloittaa uudelleen eli en oikeastaan ihmettele, että nestettä kertyy, kun eihän tätä tautia tällä hetkellä hoideta ollenkaan. Ensi viikolla saan luultavasti taas aloittaa Xelodan. Se helpottaisi henkisestikin oloa, kun tietäisi, että tuota paskiaista jotekin myrkytetään.

4 kommenttia:

 1. Voi hemmetti, kyllä sinua koetellaan taas ihan kauheasti. Toivon aina blogiasi lukemaan tullessani, että uutisten suunta olisi muuttunut taas parempaan päin.

  Peukut pystyssä, että Xeloda toimisi ja pian. <3

  VastaaPoista
 2. Liian rankkaa on ja sanat loppuu, mutta kovasti parempaa pitää toivoa kun ei muutakaan voi. Lämmöllä ajattelen sinua ja perhettäsi joka päivä. ♥

  VastaaPoista
 3. Sanat eivät riitä kertomaan miten toivon sinulle parempaa huomista, voimia <3

  VastaaPoista
 4. Perkele. Peukku Xelodan kanssa taas alkuun pääsemiselle.

  VastaaPoista