maanantai 25. lokakuuta 2010

Leikkausviikko

Tällä viikolla on siis leikkaus. Tällä hetkellä ei kauheasti jännitä. Huomenna on esikäynti ja luultavasti keskiviikkona leikkaus. Vähän olen katellut tota sairasta tissiäni, että siitä pitää kohta luopua. Vielä en ole osannut asiaa käsitellä, ehkä sen aika on vasta leikkauksen jälkeen. Mieliala on ollut parempi kuin aikoihin ja fyysinen kuntokin tuntuu paremmalta. Jaksoin viikonloppuna istuttaa Hollannista tuomat kukkasipulit. Kokeilen selviääkö ne talvesta ruukuissa. Lauantai olikin ihana aurinkoinen päivä. Eilen käytiin ostamassa pojille talvivaatteita, viime viikon -6 astetta sai jo hätääntymään, että mitä pojalle laitetaan hoitoon vaatteita, viime vuoden toppakengät ja -puku olivat jo liian pienet.

Nyt mä olen kai oikeesti vaan sairaslomalainen, kun mies jäi tänään vanhempainvapaalle. Nyt vois vaikka laiskotella ja nukkua koko päivän, mutta hahaa mua ei väsytä. Viimeisestä sytostaatista on vähän yli kaksi viikkoa ja nyt alkaa tuntuumaan, että niiden aiheuttana väsymys alkaa helpottamaan. Kyllä elämä on ihanaa ilman sytostaatteja!

Taidan tänään värjätä hiukset leiskuvan punaisiksi niin oon sitten tyylikäs sairasvuoteella.

12 kommenttia:

 1. Tsemppiä leikkaukseen. Leikataanko sinut Hatanpäällä vai TAYS:ssa. Mut leikattiin vuosi sitten Hatanpäällä. Siellä oli ihka ihana kirurgi Tomi Kianta. Tosi taitava lääkäri.

  Hiusten värjäys kuullostaa hyvältä. Se aina kummasti piristää.

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla, että olet valmiina leikkaukseen. Yllätävän äkkiä sitä toipuu leikkauksesta, kun vaan muistaa sitkeästi noudattaa kuntoutus ohjeita. Kainalo on kireä kun viulunkieli aluksi, kun imusolmukkeita poistetaan. Mutta näin kaksi kertaa saman puolen operoinnit kokeneena, ihmettelen miten hyvin käsi toimii, eikä ole ollut turvotteluja . Hyvät on olleet lääkärit täällä Kuopionkin päässä.

  Kyllä se tunne, kun sytojen vaikutus alkaa hiipua on ihana. Voimien palautuminen ja pahan olon kaikkoaminen :)

  Punaiset hiukset on ihanat, yhdessä kuvassa sinulle ainakin sopi hyvin.

  Ihana kun mies pystyy olemaan kotona.

  Tsemppiä:D

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla että mieliala on noin hyvä. Ja hyvä kun mieskin on nyt kotona. Vaikka yllättävän nopeasti siitä leikkauksen jälkeen pystyi jo asioita tekemään, ja täällä ainakin sanottiin että pitääkin tehdä, nopeuttaa paranemista.

  Toivottavasti säästyt turvotuksilta, nää on syvältä. :(

  VastaaPoista
 4. Kiva on kuulla, että mieliala on vallan hyvä :) Käsijumpat aamuin illoin tosiaan kannattaa muistaa. Itse tein niitä aluksi peilin edessä ilman paitaa, että näin ettei se haava siitä repeä..

  Se kuvassa ollut väri oli kyllä kiva :) Itse tässä vielä kitkuttelen näiden harmaideni kanssa, kun ei meinaa ripset kasvaa millään, niin ollaan sitten Meilahden mallia..

  Tsemppivä!

  VastaaPoista
 5. Otapa kuva "kokonaisesta" itsestäsi, että ei ihan tarvitse luopua. Hyvältä kuulostaa asenteesi, punainen tukka joo! Leikkauksen jälkeen nostettavissa on painorajoitukset (3 maitotölkkiä?) ja lapset eivät taida ihan mahtua niihin, joten hyvä että mies on kotona.
  Rauhallista ja luottavaista mieltä! Voi hyvin!

  VastaaPoista
 6. Heguli, Taysissa mut leikataan, kun en ole Tamperelainen vaan tästä läheltä.

  Tee, ei mullakaan ole silmäripsiä ja kulmakarvojakin vain muutama ristissä. Kummallista kyllä ripset ja kulmat lähti viimeisimmällä hoidolla, onneksi ei hiukset tai on ne saattanut vähän ohentua.

  Rk, mä mietin tota kuvan ottamista jo aiemmin ja päädyin että en ota. Pitää vielä kysyä mieheltä haluuko se muistoksi ;)

  VastaaPoista
 7. Juu, ne ripset varsinkin tippui vasta lopuksi, joten ei kai ihme, että ovat vielä ihan tyngät.

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä tulevaan koitokseen,hyvin se menee.Olet ajatuksissani.

  VastaaPoista
 9. Heips,
  Rohkeasti vain leikkaukseen, kyllä se hyvin menee.
  Minä otin muistokuvan kahdesta tissistä ja sitten tuoreen leikkaushaavan kanssa, jos joskus tarvitsee dokumenttia.

  Hyviä vointeja!

  VastaaPoista
 10. Otahan vaan se kuva.. itsekin olen kaiken kuvannut talteen:) Oikean ja vasemman ja vatsankin. En ole kyllä perään joutanut huokailemaan tai haikailmaan, pois mikä pois. Pakon edessä sitä ei hirveästi jouda jossittelemaan, ehkä sitten jos itse voisi valita poiston ja osapoiston väliltä tms.

  Uuteen ulkonäköön tottuu kyllä, ja leikkauksesta toipuminenkin oli mielestäni odotettua nopeampaa. Mutta ne painorajoitukset.. ja äkkiliikkeet! Heittäydyhän ihan sovinnolla vähän passattavaksi.

  VastaaPoista
 11. WAUDE hiusten värjäykselle - joo punaista, se sopii sulle ; ) Ihanaa, että on mies sua auttamassa. Kyllä apu leikkauksen jälkeen on tarpeen, vaikka ei ihan ventiksi vedä, niin ei sitä priimakunnossakaan heti ole. Mutta sytoihin verrattuna leikkaus ei ole mitään. Ota se kuva - saahan sen aina revittyä tai poistettua kamerasta. Otin kuvan, sellasen vitsikuvan enkä ole sitä juurikaan vilkaissut, mutta kenties joskus olis kiva kattoa "kokonaista" ; ). Tsemppiä leikkaukseen !!!
  pirtsikka

  VastaaPoista
 12. SYÖPÄNI LEIKATTIIN 21.10 RINNASTA JA KAINALOSTA KAIKKI SAATIIN POIS,IHANA OLI LÄÄKÄRI TONI KIANTA,NYT SÄDEHOIDOT,STYTOSTAATEILTA EHKÄ VÄLTYTÄÄN,JA VUOSI ON 2018.

  VastaaPoista