torstai 24. marraskuuta 2011

Jaksaa ja ei jaksa

Töissä on mukava käydä ja aivot oikein kehrää, kun saa vähän haasteita ja toisaalta välillä aivot menee ihan jumiin, kun yrittää oppia uutta. Olo on ollut aika hyvä vaikka töissä käynti väsyttää tosi paljon. Töiden jälkeen jää jotenkin suuremmille kierroksille ja siinä ohimennen jaksaa puuhata kotitöitä paljon enemmän kuin esim. pari kuukautta sitten koko päivässä. Sitten kyllä, kun iskee perseen penkkiin vyöryy päälle mahdoton väsymys.

Viime viikkoisen tiedon jälkeen, että Herceptin ja Tyverb jatkuu on niiden aiheuttamat sivuvaikutukset alkanut tosissaan harmittamaan. Niitä jaksoi ja vähätteli kun vielä luuli, että ne on kohta ohi, mutta nyt tieto siitä, että vielä vuoden pitäisi sietää kaikkea sitä paskaa mitä niistä tulee niin ei millään nappais. Herceptini menee muutaman päivän väsytys, vilutus oireilla ohi, mutta tämä Tyverb jota pitää päivittäin napsia aiheuttaa kaikkea kivaa. Olen niistä haitoista aiemminkin maininnut, mutta listataan ne vielä tähän. Eli Tyverbin (lapatinibin) aiheuttamat haittavaikutukset: pahoinvointi (lievä, mutta alkaa se ketuttamaan, kun sitä on melkein joka päivä), vatsakivut, ripuli, sormien haavaumat, varpaiden kynsivallintulehdus (koko ajan), urtikaria-tyyppinen ihottuma, väsymys (luultavasti, kun en mä enää muista millaista on olla terve ja kaikissa voimissaan), sydämen tykytys (ehkä tai sitten mulla on vaan paska kunto), laktoosi-intoleranssi (aiheuttaa siis ainakin osaltaan vatsavaivat, siedän siis normaalisti laktoosia nyt en) ja nivelkivut. Oliskohan siinä suurimmat haitat. Ei vaan auta kuin kärsiä en mä uskalla käydä vaatimaan, että lopetettais, kun syövän uusimisen pelko on niin suuri, että sitä sietää aikamoisen määrän epämukavuutta parantumisen toivossa. Kukaan ei voi kuitenkaan sanoa, että kun kiltisti kärsin niin syöpä pysyy varmasti poissa. Pitää vaan toivoa parasta ja varautua pahimpaan.

3 kommenttia:

 1. On varmasti aaltoilua noiden Tyverbin ja Herceptinin kanssa olotilan ja mielialan suhteen. Jos sitä vaan jotenkin jaksaisit ajatell, että jossain vaiheessa se vuosi on kulunut ja saat lopettaa noi. Itellä "vaan" nämä antiestrogeenilääkitykset päällä, jotka välillä taas korkkiruuvin lailla kiristää päätä. Ja karseeta ajatella, että toista vielä 1,5 vuotta jäljellä ja toista 4,5 vuotta. Toisaalta taas vuosikontrollin yhteydessä kun lääkäri totesi niiden olevan ehkäisemässä uusimista ja millä prosenteilla niin eiköhän näitä oireiluita jaksa taas eteenpäin. Vaikkakaan ne ei mulla ole mitään verrattuna tuohon Tyverbiin. Kovasti tsemppiä nyt pimeyden keskelle, tää vuoden aika on vaan niiiin sanonko mistä. Mutta poltellaanpa kynttilöitä!! Jaksuja!

  VastaaPoista
 2. Paska tauti on paska tauti ja hoidot vielä paskemmat. Näin on.

  VastaaPoista
 3. Hyvin tiivistetty Rk!

  Suninthemoon, mullakin menee lisäksi Tamofen 5 vuotta ja luultavasti osa oireista tulee siitä, mutta eniten haittoja aiheuttava lääke joutuu syntipukiksi. Ei ole joo helppoo kokea turhan nuorena menopaussin oireita.

  VastaaPoista