keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kontrollikuvajännitys jatkuu

Kävin kontrollikuvissa ja lääkärissä. Odotettuja hyviä uutisia ei tullut vaan tuli lisää epävarmuutta ja odottamista. Keuhkoissa on nestettä nyt molemmilla puolilla ja enemmän kuin aiemmin. Muutamia imusolmukkeita oli myös suurentunut. Mulla oli kolme viikkoa sitten jonkinlainen keuhkoinfektio ja nyt toivotaan, että löydökset on sen jälkitilaa eikä taudin aktivoitumista. Kuuden viikon päästä otetaan uudet kuvat ja sitten selviää oliko kyseessä infektion jälkitila vai onko tauti nostanut päätään. Olen tosiaan huomannut, että hengittäminen on ollut taas vaikeampaa ja oli suuri virhe tänään kiivetä raput toiseen kerrokseen, kun menin lääkehoitoon. Henki meinasi loppua ja hengityksen tasaantumiseen meni kauan. Huh huijaa! Mua vaan niin nolotti, että en kehdannut mennä hissillä, kun mua paljon vanhemmat jaksaa kiivetä rappuja. Ja pitihän se testata mitä jaksaa eli yhdet raput jaksaa hiljakseen kiivetä, mutta toiset oli liikaa.

Kuusi viikkoa tuntuu pitkältä ajalta odottaa. Epävarmuudessa eläminen on tullut tutuksi, mutta ei se kivaa ole. Nyt pitäisi vaan unohtaa koko asia. Vähän on meinannut ahdistaa, muutakin kuin vain henkeä.

14 kommenttia:

 1. Infektion jälkitilalle peukut pystyssä. <3

  VastaaPoista
 2. Epävarmuus rassaa. Voimia ja jaksamista sinulle, toivottavasti saat seuraavaksi parempia uutisia.

  VastaaPoista
 3. Ahistaa - tälläkin puolella ruutua - tuollainen epävarmuus :( Mutta parempia uutisia odotellaan kontrollin jälkeen ♥

  VastaaPoista
 4. Voi harmi. Ahdistus on ymmärrettävää. Toivottavasti pystyt nauttimaan vaalenevista talvipäivistä perheen kanssa! Peukut pystyyn

  VastaaPoista
 5. Voi, että ei yhtään mukavaa voimia ja halei sinulle=)=)=)=) Toivottavasti pystyt silti nauttimaan edes vähän elämästä. Ja ihan ymmärrettävää, että ahdistaa, kun täytyy epävarmuudessa elellä. Mutta täällä taas peukut ja varpaat pystyssa, että seuraavissa kuvissa kaikki olis hyvin. Mutta nyt ei alistuta ja uskota, että ne olis mitään vakavaa, nyt ajatellaan positiivisesti vaikka se on välillä ihan varmasti vaikeaa mutta ne ei oo mitään.. Ja rk paljon tsemppei ja halei myös sinulle, peukut ja varpaat pystyssä myös sinulle=)

  VastaaPoista
 6. Tseppiä sinulle!
  En ole ikinä kommentoinut, mutta nyt on pakko kun kaipaan vertaistukea. Olen 37 vuotias ja huomasin patin rinnassa noin vuosi sitten. menin lääkäriin ja lääkäri ei suostunut tutkimaan kun olen niin nuori.
  Nyt viikko sitten huomasin 2 pattia lisää ja soitin lääkärille. Ei kuulemma aihetta jatkotutkimuksille Lisäksi viimeisen puolen vuoden aikana on nivuseni imusolmuke niin kipeä että en voi kävellä ja nykyään en voi nousta edes kerrosta rappusia kun hengästyttää liikaa..
  Jotenkin tuntuu, että jonkun täytyis tutkia, muuta kun kukaan ei suostu edes tutkimaan. Näin Tampereella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvänen aika, kamalaa! Mene nyt kiireesti lääkäriin, vaikka päivystykseen, jos ei muualle oteta! Jokainen patti rinnassa pitäisi aina varmistaa, en ymmärrä, että tänä päivänä löytyy vielä lääkäreitä, jotka noin välinpitämättömästi suhtautuvat asiaan...
   Tsemppiä nyt, vaadi niitä tutkimuksia!

   Poista
  2. Sinä 37 vuotias niin toi on kyllä kamalaa kun lääkärit ei kuuntele minullakin omia kokemuksia mutta muun sairauden tiimoilta. Mutta vaihda lääkäriä, vaikka sulla on omalääkäri niin sen saa vaihtaa koska se on sun oikeutes=) ja jos ne ei sua tutki niin sitten yksityiselle vaikka se on kallista mutta nyt on kyse sun terveydestä. Mutta musta terveyskeskuslääkärin velvollisuus on tutkia joten sinne vaan vaatimaan hoitoa, älä luovuta=) Se on nykyaikana vaaditta hoitoa ja oireita liioitelta 500 kertaisiksi, että hoitoa saa, ikävää mutta totta=( Toki en yleistä mukaviakin lääkäreitä on paljon=) Mutta oon samaa mieltä edellisen kanssa että se lääkäri joka ei sua kunnolla tutkinut ja ei lähettänyt jatkoihin oli idiootti ja tosi välinpitämätön=( Tsemppii kovasti=)

   Poista
  3. Minulla oli pieni patti kainalossa (herneen kokoinen) ja työterveyslääkäri ottui sen vakavasti. Menin nopeasti lääkäriin (noin 5 päivää). Onpa ihmelääkäri siellä Treella.

   Poista
 7. Kiitos tsempeistä!
  Edelliselle kommentoijalle haluan sanoa, että todella törkeetä, että sua ei olla otettu tosissaan. Toivottavasti vielä luotat hoitavaan tahoon ja käyt vielä toisella lääkärillä. Toivottavasti kyseessä, on hyvänlaatuiset muutokset, mutta ymmärrän sun huolesi.

  VastaaPoista
 8. Huh huh! Missähän olet käynyt lääkärissä? Olen myös Tampereelta, ja menin itse ensimmäisen pattini löydettyäni Pirkanmaan syöpäyhdistykseen mammografia- ja ultrakuviin ja lääkäriin. Ottivat kyllä tosissaan, vaikka olin vain 31-vuotias eikä pieni patti edes näkynyt mammografiassa, kun oli niin ylhäällä. Myös omalääkärini on ottanut minut aina tosissaan, ja Hatanpään sairaalassa ja Rintsikassa sekä Taysissa olen aina saanut erinomaista hoitoa.

  VastaaPoista
 9. Kovasti tsemppiä. Kyllähän pelkkä keuhkokuumekin saa hengityksen ahtaalle viikoiksi, joten toivotaan parempia kuvia ja vointia seuraavassa kontrollissa!!

  VastaaPoista
 10. Voimia ja siunausta sinulle <3

  VastaaPoista
 11. Vieläkö vaan pitää jännittää..? Peukkuja ja tsempit! <3

  VastaaPoista