sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Emmä ny tiiä

Mitähän tästä taas tulee. Positiivinen vire leikkauksen jäljiltä alkaa laskemaan. Asiat ei taas mene ihan putkeen. Perjantaina poistettiin dreeni ja tikit. Dreenistä eroon pääsy oli erittäin vapauttavaa. Samantien tikkien poiston jälkeen osa haavasta näytti siltä, että se repeää auki ja nestettä tihkui läpi. Soitin asiasta perjantaina kirurgianosaston hoitajalle, mutta hän ei ollut huolissaan. No täytyy huomenna taas soitella, että nyt tää haava repsottaa auki 3 cm:n alueeta, että tarvisko nyt tehdä jotain. Eipä ole nyt nestettäkään kerääntynyt, kun kunnon holesta vuotaa pois. Mutta mutta, kuinkahan tämä haava tästä paranee, kun sädehoitoa pitäisi päästä tykittämään mahdollisimman pian. Eihän tämä mikään mahdottoman iso vastoinkäyminen ole, mutta turhaa säätöä ja miettimistä taas vaatii. Ärsyttävää!

Mietin tässä myös, että pitäisi osata muuttaa puhumistapaa mun syövästä, kun tähän asti olen puhunut, että "mulla on syöpä", kun se kasvain on möllöttänyt mukana, mutta nyt pitäisi osata sanoa, että "mulla oli syöpä". Nythän se kakkias kasvain on poissa, kokonaan.

12 kommenttia:

 1. Voihan rähmä että piti vielä haavankin alkaa kenkkuilla. Nyt tunget sitä näyttämään vaikka väkisin! Täällä oli arkisin ns. punktioaika, jolloin saattoi mennä ilman eri ilmoittautumista jonottamaan lääkärin nähtäväksi, onko teillä vastaavaa?

  Mä en oikein vieläkään osaa (vai uskalla?) käyttää syövästä mennyttä aikamuotoa...

  VastaaPoista
 2. Enpä minäkään osaa/uskalla käyttää syövästä vielä mennyttä aikamuotoa...

  Vaadi tosiaan, että se haava katsotaan ja hoidetaan! Nyt ei kyllä enää mitään tulehdusta tarvita!!

  Jaksuja!

  VastaaPoista
 3. HETI sitä haavaa näyttämään! Toivottavasti olet jo. Eihän sitä muuten kiinni saa, kuin uudella leikkauspinnalla ja ompelulla ja taas säteet siirtyy! Niitähän ei aloiteta ennenkuin haava on parantunut. Hitto että sinulla pitää olla huono tuuri. Olisi kyllä riittänyt jo. Koeta nyt jaksaa kuitenkin, pääasia että itse "ryökäle" on pois.

  Mielenkiintoinen tuo minulla "oli syöpä". Kyllä sen sanottua saa, mutta samalla muistaa joka kerta, että mielessä minulla "on syöpä" tai ainakin uusimisen pelko edelleen. Ei siitä varmaan kokonaan pääse koskaan.

  Hyvää alkanutta viikkoa ja pikaista parempaa vointia!

  VastaaPoista
 4. Käy ihmeessä haava näyttämässä. Mulla tikkien poiston jälkeen repsotti myös haava auki ja siitä tuli veristä kudosnestettä. Pois sen on tultava ennenkuin haava umpeutuu. Se on yleistä dreenin ja tiekkien oiston jälkeen. Minä jouduin jonkin aikaa hoitamaan haava suihkuttamalla ja irvottaviin kohtiin aqvacellia ja tiukat taitokset päälle. Kyllä se ärsyttää, kun aina tulee jotain vastoinkäymisiä.

  Mennyt aikamuoto syövästä on noin pitkän hoitojakson jälkeen varmaan vaikeaa. Kun on kerran (tai kahdesti) syövän saanut ei siitä varmaan ajatuksissaan ihan kokonaan pääse pois. Onneksi se haalenee mielestä:)

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä meikkäkin. Mene väkisin näyttämään sitä holea !!! On tää meitin byrokraattinen meininki sairaaloissakin niin sairasta, ettei etene millään tärkeät asiat. Onhan se pirullista, jos sädehoito viivästyy. JAKSUJA ja hienoa, että ryökäle pois. Onnittelut siitä !
  pirtsikka

  VastaaPoista
 6. Huomenna menen näyttämään haava, mut leikanneelle kirurgille. Olishan sitä viikonloppuna voinut mennä terkkariin näytille, mutta kun ei millään jaksanut. Jonotusta jonotuksen perään se olisi ollut ja tiesin kuitenkin, ettei mikään tulipalohätä ole.

  VastaaPoista
 7. Sen ymmärtää, joka on jonnottanut viikonloppuna jonkun vaivan takia. Pitää olla tositulipalokiire, hyvä että sait ajan.

  VastaaPoista
 8. Jep, näytillä käytiin. Siistin näkönen haava, ei tarvi tehdä mitään, sulkeutuu itsestään. Huonona puolena tässä vaan on se, että kaikki se neste vuotaa nyt pihalle. Sain mukaan mukavasti kaikellaista fyllinkiä, vaikka kirurgin mielestä vauvojen sideharsot oli ihan toimiva ratkasu. Haava tyynyillä pärjää nyt vähemmällä toppauksella. Torstaina onkologin aika, katotaan mitä se sanoo tästä, kun haavan paranemisessa saattaa kestaa kauemmin. Väsyttää niin, ettei jaksa edes huolestua.

  VastaaPoista
 9. No huojennus, ei tarvitse enää puukkoa näyttää haavalle. Kyllä se siitä, vaikka hitaammin. Minullakin säteet päästiin aloittamaan vähän aikataulusta myöhässä, veriarvot eivät korjaantuneet heti sytojakson jälkeen. Eli väliksi tuli yli viisi viikkoa. Eiköhän siinä ajassa sinun haavasi ehdi umpeutua!

  Ja tuo imperfekti.. Ehdotan sanamuotoa "olen sairastanut syövän". Olla ja sairastaa -verbeillä on vissi ero, tietää saivartelija:)

  Voimia! JA terveiset kirkasvalolampun äärestä.. kaikki keinot ovat sallittuja.

  VastaaPoista
 10. Kiva että haava näytti kirurgin mielestä siistiltä, eikä mitään lisäpuukotusta tarvita :) Ikävää silti, että tämäkään ei voinut mennä ihan niinkuin piti :/

  Voimia ja valoa ♥

  VastaaPoista