perjantai 3. syyskuuta 2010

Tekemättömät työt

Siis lähinnä kotityöt on alkanut rassata. On se mukava välillä hermostua tavallisista asioista. Sytostaattien aiheuttaman laiskamatosyndrooman takia monet järjestely hommat on hieman kasaantunut. Pyykkinurkkauksessa on mahdoton kasa puhdasta pyykkiä, mä siis jaksan laittaa pyykkejä koneeseen ja kuivumaan, mutta en kantaa niitä paikoilleen. Erilaiset paperikasat myös täyttää kaikkia vapaita pöytäpintoja, kyseessä on siis minun paperikasat, joita en vaan jaksa järjestellä paikoilleen. Mies aina välillä pakottaa mut järjestelemään papereita uhkaamalla heittää kaikki pinkat roskikseen ja sen jälkeen esittelee paperit mulle yksitellen ja laittaa paikoilleen, mutta nyt miehenkin aika on mennyt töiden jälkeen lastenhoitoon ja ruoan laittoon. Mä siis inhoan tavaroitten järjestelyä ja varsinkin kassien purkamista. Mulla olikin koko kesän omat ja poikien käyttövaatteet kasseissa, eteisen lattialla odottamassa, että lähdetään taas isovanhemmille ja eihän parin viikon takia kannata kasseja purkaa. No nyt ollaan oltu ainakin kuukausi kotona ja mun oma kassi on edelleen osittain purkamatta... ehkä ensi viikolla. Onneksi meillä käy tasaisin välein siivooja niin pysyy jonkinlainen puhtaustaso sentäs, ne ei vaan järjestele tavaroita tai varmaan järjestelis, mutta se maksaa lisää.

Toinen tuskailun paikka on joidenkin asioiden hoito, varsinkin jos tarvii soittaa jonnekin tai mennä käymään. Millään en meinaa saada aikaiseksi. Tänään tein suuren edistysaskeleen ja soitin potilastoimistoon ja sain vapaakortin mulle ja pojille. Mun kuhnailun takia olen sitten maksanut aika paljonkin yli maksukaton, mutta onneksi ottivat samantien tilinumeron ja maksavat ylimenneet maksut tilille. Jee, rahaa! Sitten olisi ainakin muutama kela asia hoitamatta, ehkä ensi viikolla saan pirteyskohtauksen ja saan nekin hoidettua.

Hieman tuli sairausasioitakin tänään pohdittua. Ensi viikolla alkaa viimeinen sykli sytoja, kolme kertaa viikon välein ja siitä kolmen viikon päästä leikkaus. Kohta alkaa valmistelut leikkausta varten, ensi viikolla on aika onkologille ja silloin laitetaan lähete vielä magneettiin, varmistetaan, että kasvain on leikattavissa. Koskahan sitä kirurgia pääsee tapaamaan. Hän varmaan osaa tarkemmin selittää kuinka ihmeessä ne saa kaiken pahan varmasti pois, epäilys elää edelleen. Mä en usko ennen kuin näen ja patologi sanoo painavan sanansa.

Oliskohan nyt kirjoitettu kaikki päässä kiertävät ajatukset pois häiritsemästä. Tyhjä pää, paremmat unet.

7 kommenttia:

 1. Tutun kuuloista tuo aikaansaamattomuus. Älä ole liian kova itsellesi, sytostaatit väsyttävät ja vievät voimia ja sairaus ja kaikki siihen liittyvä epävarmuus ainakin mulla veivät aloite- ja keskittymiskyvyn ihan nolliin.

  Peukut taas pystyssä että kuuden viikon päästä pääset leikkaukseen!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva, että maksavat ne ylimenneet maksut tilille - sittenhän se on niinkuin olisit laittanut rahaa sivuun ;)

  Tuttua tuo aikaansaamattomuus, sitä on täälläkin. Ollaan vaan armeliaita itsellemme ja vähän muillekkin..

  Jaksuja ja peukkuja!!

  VastaaPoista
 3. jippii:) viimeinkin julkisesti joku muu samanheimoinen kuin minä tunnustaa sen;) mulla ei enää ees sytot syynä;)..eli kassit seisoo reissujen jälkeen tolkuttoman ajan purkamatta,noi paperi kasat saa meillä miehen ihan kiihtymään;)..ja heh..pyykit kans saan koneeseen ja pois..mutta telineissä ja tuoleilla ne seisoo piiiiiitkiä aikoja..jos en ole muistanut delegoida teineille(keksin sen tänä vuonna, että omat kamppeet pitää hakea telineeltä suoraan pois).Tosin olen ihan surkea kodinhoidossa muutoinkin, mies sen pääsääntöisesti hoitaa, mutta se vähäinen ja ne mun omat paperi/kansio kasatki ihan liikaa;)
  Muistutan Kitsunen lailla, jotta itselleen armollinen voi olla, ainakin tuossa vaiheessa hoitoa todella hyvällä omalla tunnolla.Rimaa pitää vaan laskea!!siis omassa päässä:)

  VastaaPoista
 4. Hahaa muitakin yhtä saamattomia on. Ei tämä mullekaan uusi ominaisuus ole, pahentunut vaan sytojen aikana.

  VastaaPoista
 5. Oi kun ihania ootte, kun teilläkin on tuota saamattomuutta... Adelheidilla on tosiaan paras syy, sinun ei tarvitse mitään omantunnon tuskia kärsiäkään, sinulla on todellakin niin paljon muuta mietittävää, että ei ole mikään ihme. Mutta minä ja Nina... jääkö saamattomuus päälle sytojen jälkeen ? Mulla on edelleen ikkunat pesemättä, ollut nyt kaks vuotta. Ja sata muuta juttua... en vaan tajua miks en saa aikaiseksi, kertakaikkiaan ei vaan huvita !

  Tsemppiä ensi viikolle, ja usko vaan, kaikki menee hyvin !

  VastaaPoista
 6. Ikuinen huono omatunto ja syyllisyys tekemättömistä töistä, vaikka makaisi puolikuolleena sairaana tai hoidoissa! Siivouksessa nurkat pyöreiksi ja ikkunoista kaksi sivua, sisä- ja ulkopuoli, riittää jos ei muuta jaksa tai huvita. Hoitotauko on tarkoitettu toipumiseen ennen uutta, rankkaa hoitojaksoa, ei kotitöistä huolehtimiseen.
  Hyvää, toiveikasta viikkoa! Voi hyvin!

  VastaaPoista
 7. Mulla on vieläkin talviverhot ikkunoissa - bruukaan vaihtaa syksyllä ja keväällä verhot. Tänä vuonna jäi väliin. Ikkunat ovat just niin likaisia kun ovat. Sitä paitsi hoitaja ei suositellut ikkunan pesemistä lainkaan (JEE). Olen aika vakavasti harkinnut siivojan hankkimista. Kun vaan kehtais eka kerran hommata, niin kait se siitä lähtis ; )
  Elikkä saamattomuutta löytyy täältäkin ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista