keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Kiirettä ennen sytoja

Tulihan se sieltä, siis parempi päivä. Heti aamusta sain mahdottoman inspiraation, ehkä pieni 2-veeni sai sen aikaan kun klo 8 hyppi patjalla ja kinusi, että "herää äiti". Pyyntö oli niin söpö, että pakkohan sitä oli herätä. Pitkään siis on mieleni tehnyt sisustaa vanhempieni mökin nukkuma-aittaa, joka on 20 vuotta tönöttänyt ilman kenenkään kiinnostusta ehostaa sisustusta. Nyt siis sain inspiraation ja jostain vielä voimia alkaa toteuttaa sitä. Kävin kangas- ja maalikaupassa ja pengoin porukoiden kaikki varastot etsien aarteita sisustukseen. Löytyi muutama tuoli, vanha kahvimylly, perunavakka, hyllyjä ja naulakoita. Näillä pääsee jo alkuun. En tiedä mistä tämä energia oikein tupsahti, mutta sain ommeltua kolme verhoa ja maalattua tuolin. Mulla on kyllä aiemminkin tullut mahdoton tarmon puuska juuri ennen sytoja ja pitänyt oikeen kiireellä puuhailla, että kerkeää saada valmista ennen kuin sytot taas lyttää maahan. Nyt on kyllä vähän sellanen olokin, että tulipas riehuttua, jalat ja selkä ihan jäykkänä ja kipeenä. Jalatkin niin turvoksissa, että äiti kommentoi, että mulla on jalat kuin vanhoilla mummoilla. Toinen jalkapöytä on vielä erityisen turvoksissa, kun toissa päivänä ampiainen pisti varpaaseen, voi jumakeka että sattui ja nyt on jalkapöytää myöten mustanpunaisena.

Hyvä, että tämä päivä meni nopeasti niin ollaan taas päivää lähempänä hoitavanlääkärin aikaa, joka on siis maanantaina. Yleensä hän on osannut mut rauhoittaa. Taas kaikenlaiset peikot pyörii ajatuksissa. Eilen illasta oli selkä ja vasen lonkka aiempaa kipeämpi ja ajatuksissa kummittelee, että jos siellä nikamassa on kuitenkin etäpesäke. Mulla siis luustongammassa näkyi kirkastuma L2:ssa, mutta alaselkää oli aiemmin raskauden aikana kuvattu magneetilla ja siinä ei mitään näkynyt niin kirkastuma tulkittiin raskauden aiheuttamaksi rasitukseksi, mutta mutta voisiko se kuitenkin olla jotain. No toivottavasti ei, mutta yön pimeinä tunteina päässä pyörii kaikenlaisia ajatuksia.

Tähän mennessä kokemuksen uusista sytostaateista: tiistai oli väsynein päivä, mutta ei mitään verrattuna Taxotere-koktailiin, aivan lievää pahoinvointia, kerran otin Primperania, sormia vähän kihelmöi, mutta ei särkyä, tänään aamusta nenäverenvuotoa, nivel- ja lihaskivut onkin vaivannut jo pidempään ja jalat on pölkyt. Särkylääkkeitä on tarvinnut käyttää suht säännöllisesti kainalon ja kyljen kipuihin, niitä siis aiheuttaa pääpaholainen metareineen ei sytot. Onneksi ei siis tämän pahempia sivuvaikutuksia niin jaksaa viikottaisen annostelun ainakin jonkin aikaa, toivottavasti ei tarvitse pitkään kärvistellä ennen kuin päästään leikkaamaan.

Huomenna siis körötellään miehen kanssa kotiin käymään labroihin ja perjantaina sytostaati. Pojat jää muorilaan hoitoon. Huomiseksi suunnittelinkin käyntiä Ikeassa, kun kerrankin pääsee rauhassa käymään, sieltä voisi löytyä jotain kivaa mökin sisustukseen.

Sitten vaan iltalääkkeet ja nukkumaan.

8 kommenttia:

 1. Saisinpa minäkin tuollaisen tarmonpuuskan! On tullut lykättyä kaikenlaisia hommia..

  Toivottavasti kolotukset on vaan hoidon sivuvaikutuksia.

  VastaaPoista
 2. Tällanen energian purkaus onkin aika harvinaista, viimeeksi taisi olla keväällä samanlainen, kun istuttelin kukkia. Niin ja kiinnostus kohdistuu yleensä johonkin kivaan, ei siis esim. kaappien siivoamiseen tai muuhun ns. hyödylliseen. Ystäväni sanoin "sotkuinen koti on virikkeellinen"! Mitä sitä ei tekis lastensa hyväksi. ;)

  VastaaPoista
 3. Ei sitten ollut turha päivä tämäkään! Ja kaapit voi siivota myöhemminkin - tai jättää siivoamatta.

  VastaaPoista
 4. Tarmonpuuskat on toisinaan hyviä,muuten tähän saamattomuuteen vaihtelua. :)))))
  Muista näyttää ampiaisenpistoa lääkärille,ettei vaan tulehdu tässä mätäkuussa. Ei tarvitsisi tulla yhtään lisää sivulisäoireita muista asioista
  Pikku Pirulainen

  VastaaPoista
 5. Se on perjantai ja sytot kai onnellisesti suonissa? Toivottavasti näin, ja olo ainakin kohtuullinen.

  Lapset ovat kyllä välistä niin oivallisia lohduttajia. Viimeksi tänään pikkuneitimme sanoi, että "sua varmaan äiti harmittaa kun et päässyt meidän kanssa titi-taloon, niin mää voin laulaa sulle kaksi titi-laulua". (Minä siis jätin perheen lomareissulle ja tulin maitojunalla kotiin käsikipuineni). Ja sitten neiti lauloi ja lohdutti. Eikä äiteetä sitten harmittanut, kuin ihan vähän vaan.

  Vointeja!

  VastaaPoista
 6. Jep sytotaatit suonissa ja vointi kortisonin siivittämänä vielä hyvä.

  On nuo lapset vaan niin mainioita!
  Tosi ikävää Tiina, että sun lomamatka meni noin pahasti mönkään, mutta uusia lomia ja matkoja tulee.

  VastaaPoista
 7. Ai niin, ampiaisen pisto on paranemassa lähinnä näyttää enää mustelmalta ja CRP oli tänään 7 eli normaali ja tk-lääkäritasoinen arvio tilanteesta tehty jo heti. Kiitos huolehtemisesta Marjo.

  VastaaPoista
 8. Tiuha tahti noissa uusissa aineissa. Tsemppiä ja peukkuja lääkärikäynnille joka lieneekin sitten huomenna?

  VastaaPoista