sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Päivystyskäynti

Ei ole kohtutulehdusta enää, oli onneksi hoitunut antibiooteilla. Kipujen syy jäi kuitenkin hieman epäselväksi. Verikokeita otettiin, mutta niistä ei ole kuulunut mitään, joten niissä ei mitään kauheeta ole ja huomenna sytostaattihoidossa kuulen tulokset. Olen ihan tyytyväinen, että ei ole enää tulehdusta, eikä tarvi enää syödä antibiootteja, mutta ainoa syy kivuille mitä gynekologi mietti oli estrogeenin puute. Viikon päähän varattiin kontrollikäynti niin selvitellään sitten lisää.

Puhuin muuten serkkuni kanssa hoidoista ja jatkosuunnitelmista. Yksi asia mitä hän tokaisi jäi mieleeni pyörimään, nimittäin kun kerroin, että leikkauksen jälkeen aloitetaan antiestrogeeni viideksi vuodeksi niin hän tokaisi, että "sustahan tulee sitten mies". Hämmennyin tästä lausumasta, enkä osannut sanoa muuta kuin, että eipäs kuin vaihdevuosioireinen. Tiedän, ettei hän tarkoittanut mitään pahaa, mutta jotenkin se vaan tuntui pahalta. Ei kai pelkkä estrogeeni tee naista, eikä rinnat tai hiukset, kai se naiseus tulee jostain muusta, sitä jäin miettimään.

Tänään tein ensiesiintymisen pää paljaana yleisillä paikoilla. Kävin siellä gynenpäivystyksessä ja kaupassa ilman huivia, eikä edes kovin paljoa tuntunut siltä, että ihmiset kyyläisi. Huomenna taidan lähteä sytostaattihoitoon esittelemään liehulettiäni, vaikka vain muille esimerkkinä, että näillä helteillä on ihan sallittua olla ilman peruukkia tai huivia.

7 kommenttia:

 1. Onnea ensiesiintymiselle, ja suuren suuret ihailut rohkeudesta ! Hyvä !

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, ettei tulehdusta enää ole :) Ja hienoa, että olet rohkeasti näyttänyt pääsi! Ehkä minäkin riisun hattuni Syöpiksellä, jos kelit jatkuu vielä perjantaina näin helteisinä..

  VastaaPoista
 3. Hih! Ensimmäiset viuhahtelut on kyllä jänskiä! Ihme ja kumma, kun huomaa, ettei kukaan oikeastaan huomaa taikka välitä siilitukkaa taikka kaljua.
  Ekan viuhahtelun jälkeen sitä vain innostuu pään tuuletuksessa :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa ettei ole tulehdusta enää!

  Mutta olipahan kommentti serkultasi... Rajua on sinun iässäsi siirtyä menopaussiin - edes toivottavasti väliaikaisesti - mutta ei se kenestäkään miestä tee. Tässä on tullut paljonkin pohdittua sitä mikä naiseudessa on biologiaa ja mikä on kulttuuria. Tosin tuntuu välillä että tämä sairaus riisuu sekä biologisen että kulttuurisen naiseuden... mitä sitten jää? Ja mitä se naiseus oikeastaan on? Kyselyiässä taas, Kitsune

  VastaaPoista
 5. olen nyt syönyt puolitoista vuotta tuota antiestrogeeniä...eikä mitään vaikutusta..kuukautisetkin ilmaantuvat silloin tällöin..n.1-2krt/vuosi tähän mennessä;)...ei hikoilua, ei pelättyä suurta paisumista turvotuksista..eli näinkin voi olla. Toisilla vaikutus ollut rajumpi vaihdevuosioireineen..ja minun ymmärrykseni mukaan tuo estrogeenin estäjä ei estä estrogeeniä syntymästä, vaan "tarttumasta"..hmm.jos sillä nyt asiaan mitään vaikutusta on. Tällainen ajatus nousi vaan tuosta kommentista..ja itsekkin sain jonkun typerän kommentin kerrottuani tästä lääkityksestä tutulle..osoitti vain asianosaisen suurta tietämättömyyttä asiasta, mutta silloin mietitytti kun itse ei ollut vielä selvittänyt tulevaa.

  VastaaPoista
 6. Hyvä juttu kun ei enää tulehdusta! Jospa se kivun syykin paikannetaan saadaa sekin loppumaan.
  Tsemiä huomiselle!

  VastaaPoista
 7. Kiitos tsemppauksista!

  Tätä naiseusjuttua mä olen kanssa paljon miettinyt, varsinkin aluksi mä olin sitä mieltä, että tämä tauti vie musta parhaat palat, rinnan ja hiukset, kun mihinkään muuhun tässä vartalossa en ole ollut kovin tyytyväinen, kun on muutamia liika kiloja ja nyt vielä entistä runsaammin. Olen kuitenkin päätynyt siihen, että naiseus ei ole kiinni siitä, että on isot rinnat ja pitkät hiukset. Ajatellaan vaikka transsukupuolisia, ihminen voi tuntea itsensä naiseksi vaikka on miehen ruumiissa niin kyllä kai mä voin sitten tuntea itseni edelleen naiseksi vaikka mulla on vain yksi rinta.

  VastaaPoista